PIDULIK SUUPISTE
Lehttainapirukad Brie juustu ja jõhvikamoosiga
Pille Enden, 29.12.2024
Väga lihtsalt valmivad pirukad on kui pühadeajaks loodud. Mõnusate ampsude valmistamine võtab vaid veerand tundi kokkaja aega. Sobilikud suupistelauale või pidusöömingu sissejuhatuseks.
- 200 g lehttainast
- 200 g Brie juustu
- 0,75 dl pekani või Kreeka pähkleid
- 4 sl jõhvikamoosi
- jahu rullimiseks
- võid vormi määrimiseks
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks. Lõika umbes 5x5 cm ruutudeks. Määri muffinipanni avad kergelt võiga. Suru tainaruudud avadesse nii, et need jäävad nagu korvikesed.
Lõika juust tükkideks. Haki pähklid. Pane igasse tainakorvikesse kopsakas tükk juustu (see sulab ahjus väiksemaks), teelusikatäis moosi ja veidike hakitud pähkleid.
Küpseta ahjus 15 minutit või kuni tainas on pruunistunud ja krõbe. Võta ahjust ja lase natuke aega jahtuda.
Serveeri soojalt või külmalt.