PIDULIK SUUPISTE

Lehttainapirukad Brie juustu ja jõhvikamoosiga

Pille Enden, 29.12.2024

Väga lihtsalt valmivad pirukad on kui pühadeajaks loodud. Mõnusate ampsude valmistamine võtab vaid veerand tundi kokkaja aega. Sobilikud suupistelauale või pidusöömingu sissejuhatuseks.

Valmistamise aeg
15 minutit + 15 minutit ahjus
Kogus
12 portsjonit
Koostisosad
  1. 200 g lehttainast
  2. 200 g Brie juustu
  3. 0,75 dl pekani või Kreeka pähkleid
  4. 4 sl jõhvikamoosi
  5. jahu rullimiseks
  6. võid vormi määrimiseks
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini.

  2. Rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks. Lõika umbes 5x5 cm ruutudeks. Määri muffinipanni avad kergelt võiga. Suru tainaruudud avadesse nii, et need jäävad nagu korvikesed.

  3. Lõika juust tükkideks. Haki pähklid. Pane igasse tainakorvikesse kopsakas tükk juustu (see sulab ahjus väiksemaks), teelusikatäis moosi ja veidike hakitud pähkleid.

  4. Küpseta ahjus 15 minutit või kuni tainas on pruunistunud ja krõbe. Võta ahjust ja lase natuke aega jahtuda.

  5. Serveeri soojalt või külmalt.