TAIMNE PÄEVARETSEPT
Punased jõulukapsad mustade läätsedega
Taimne Teisipäev, 17.12.2024
Proovi seda imelist magusa ja vürtsise mekiga jõulurooga, mille retsepti sinult kindlasti peolauas küsitakse.
- 1 kg punast kapsast (1 keskmist kapsapead)
- 2 punast sibulat
- 80 g beluga läätsesid
- 150 ml naturaalset õunamahla
- 70 ml punast veini
- 1 kaneelipulk
- 2 +2 spl oliiviõli
- soola
- musta pipart
- 1 oks rosmariini
Viiluta punased sibulad ning kuumuta neid keskmisel kuumusel 2 spl oliiviõlis pidevalt segades 10 minutit, kuni need on kergelt karamelliseerunud.
Haki punane kapsas ning aseta need suurmasse klaas- või malmpotti. Lisa potti ka sibulad ja kõik muud koostisosad, sega läbi ning küpseta 180°C juures vähemalt 1 tund. Iga 20 minuti järel sega kapsad läbi.
Serveeri näiteks ahjuköögiviljade, täidetud seente ja jõuluterriiniga. Kapsad säilivad külmkapis 2 päeva.