TAIMNE PÄEVARETSEPT

Talvevorsti pirukad

Taimne Teisipäev, 25.12.2024

Kui on vaja kiirelt midagi jõululauale panna, siis soovitame soojalt viineripiruka hooajalist sugulast, kes tuleb välja vaid lumisel ajal – Thormi talvevorsti pirukad! Pirukad valmivad kiiresti ja ilma raskuseta! Vajad aega vaid poeskäimiseks ning pirukate küpsetamiseks.

Koostisoasd
  1. 1 pakk Thormi talverorste
  2. 500 g lehttaigent
  3. 4 spl hapukapsast
  4. 3 tl mahedat sinepit
  5. soovi korral ketšupit
  6. näputäis soola
  7. 2 spl oliiviõli
Valmistamiseks
  1. Kui kasutad külmutatud lehttainast, pane see toatemperatuurile tahenema.

  2. Prae õrnalt pannil talvevorstid, et neist liigne vedelik välja saada.

  3. Kui taigen on sulanud, siis rulli see võimalikult suureks.

  4. Aseta praetud vorstikesed piki taignaserva ritta väikeste vahedega.

  5. Pane vorsti kõrvale hapukapsas, maitse järgi sinepit ja soovi korral ketšupit.

  6. Rulli taigen koos sisuga ning lõika välja pirukad. Näpista taignaotsad igal pirukal kokku.

  7. Pintselda pirukad oliiviõliga ja raputa peale soola.

  8. Lao pirukad väikeste vahedega ahjuplaadile ja küpseta neid 200 kraadises ahjus 10-15 minutit kuni pirukad on pealt kuldpruunid.