NÄDALA KOOK
Laimi-kondenspiima minikoogid
Tiina Lebane, 10.01.2025
Korraga magusa ja hapuka katte ning krõbeda küpsisepõhjaga koogikesed on peaaegu täiuslik amps. Koogid võib ka paar päeva varem valmis teha, need tahavadki enne serveerimist külmas taheneda. Kaunista vahukooretupsu või purustatud beseega ja lisa värviks ka riivitud laimikoort.
![](https://p.ohtuleht.ee/58/i/2024/12/30/3lvnmr5h.uun.jpg)
- 50 g võid
- 100 g digestiivküpsiseid
Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Sulata või. Purusta küpsised peeneks puruks ja sega sulavõiga. Jaga puru 10 muffinivormi ja suru lusikaga tihedalt kokku. Küpseta ahju keskel umbes 10 minutit.
- 3 laimi
- 5 munakollast
- 1 purk (u 400 g) suhkruga kondenspiima
Pese laimid hoolikalt, kuivata ja riivi kahe laimi koor peene riiviga. Pressi kõigist kolmest laimist mahl välja (kokku umbes 1 dl). Sega omavahel munakollased, kondenspiim, laimide koor ja mahl.
Võta muffinivorm ahjust välja. Jaga kondenspiimasegu vormidesse ja tõsta tagasi ahju. Keera kuumus 150 kraadi peale ja küpseta koogikesi veel umbes 15 minutit. Tõsta jahtuma.
- vahustatud koort või purustatud beseed
- laimikoort
Lase koogikestel enne serveerimist külmas taheneda vähemalt 3 tundi. Kaunista vahustatud koore või purustatud besee ja riivitud laimikoorega.