NÄDALA KOOK

Laimi-kondenspiima minikoogid

Tiina Lebane, 10.01.2025

Korraga magusa ja hapuka katte  ning krõbeda küpsisepõhjaga koogikesed on peaaegu täiuslik amps. Koogid võib ka paar päeva varem valmis teha, need tahavadki enne serveerimist külmas taheneda. Kaunista vahukooretupsu või purustatud beseega ja lisa värviks ka riivitud laimikoort.

Valmistamise aeg
15 minutit + 25 minutit ahjus + vähemalt 3 tundi külmas
Kogus
10 portsjonit
Põhi
  1. 50 g võid
  2. 100 g digestiivküpsiseid
  1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Sulata või. Purusta küpsised peeneks puruks ja sega sulavõiga. Jaga puru 10 muffinivormi ja suru lusikaga tihedalt kokku. Küpseta ahju keskel umbes 10 minutit.

Peale
  1. 3 laimi
  2. 5 munakollast
  3. 1 purk (u 400 g) suhkruga kondenspiima
  1. Pese laimid hoolikalt, kuivata ja riivi kahe laimi koor peene riiviga. Pressi kõigist kolmest laimist mahl välja (kokku umbes 1 dl). Sega omavahel munakollased, kondenspiim, laimide koor ja mahl.

  2. Võta muffinivorm ahjust välja. Jaga kondenspiimasegu vormidesse ja tõsta tagasi ahju. Keera kuumus 150 kraadi peale ja küpseta koogikesi veel umbes 15 minutit. Tõsta jahtuma.

Kaunistamiseks
  1. vahustatud koort või purustatud beseed
  2. laimikoort
  1. Lase koogikestel enne serveerimist külmas taheneda vähemalt 3 tundi. Kaunista vahustatud koore või purustatud besee ja riivitud laimikoorega.