VÄGA MÕNUS AMPS
Kuskussikotletid karrijogurtikastmega
Tiina Lebane, 14.01.2025
Kotletitaina valmistame tavaliselt hakklihast või riivitud köögiviljadest, aga tasub proovida ka kuskussist tehtud kotlette. Maitsestamiseks piisab rohelistest sibulavartest ja parmesanist, soola ja pipart ka, ja tulemuseks on väga mõnusad, kotletile omase kergelt teralise struktuuriga pätsiga. Maitseb parimalt koos karrise ja sidruni- või laimimahlaga maitsestatud jogurtikastmega.
- 100 g kuskussi
- 1,5 dl külma puljongit
- 2 sibula pealsed (6-7 sibulavart)
- 30 g riivitud parmesani
- 1 muna
- 2 sl riivsaia
- soola
- pipart
Mõõda kuskuss kaussi, vala peale külm puljong ja sega läbi. Lase tõmmata umbes 10 minutit. Vahepeal haki sibulapealsed ja riivi peenelt parmesan. Sega paisunud kuskussi hulka hakitud sibulapealsed, riivitud parmesan, muna ja riivsai. Maitsesta soola ja pipraga.
Vormi tainast 8 keskmise suurusega kotletti ja prae pannil kuumas õlis mõlemalt poolt küpseks. Kui praadimise ajal kipub pann kuivaks jääma, lisa õli. Tõsta kotletid pannilt ära ja pane köögipaberiga kaetud taldrikule, et liigne rasv paberisse imbuks.
- 200 g maitsestamata jogurtit
- 1 tl karripulbrit
- 1 sl laimi- või sidrunimahla
- 1 sl vahtrasiirupit
- soola
- pipart
Kastme tegemiseks sega paks jogurt lahti, lisa karripulber, tsitrusemahl ja siirup ning maitsesta kergelt soola-pipraga.
Serveeri koos hautatud köögiviljadega või värske salatiga.