HEA LÕUNAKS KAASA TEHA

Kinoasalat tuunikala, oliivide ja kirsstomatitega

Tiina Lebane, 15.01.2025

Kinoasalat on roog, mida võib valmistada nii perele, külalistele või ka ainult iseendale kergeks õhtueineks. Hea ka karbiga lõunasöögiks kaasa võtta. Tervislikus salatis on maitset, värvi ja hammastele tööd ning kõik seob kokku lihtne õli-äädikakaste, mida kindlasti tasub just suhkruga maitsestada, sest salatiained sisaldavad piisavalt soola.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 200 g kinoad
  2. soola
  3. 1 purk (u 200 g) tuunikalatükke õlis
  4. 200 g kirsstomateid
  5. 1 pikk kurk
  6. 1 punane sibul
  7. pipart
  8. 100 g fetat
  9. 60 g kuivmarinaadis musti oliive
  10. peterselli, münti
Kaste
  1. 4 sl oliiviõli
  2. 2 sl heledat palsamiäädikat
  3. 0,5 tl suhkrut
  1. Keeda kinoa pakendil oleva õpetuse järgi pehmeks, ära unusta keeduvette soola lisamast. Nõruta kinoa ja tõsta laiale taldrikule jahtuma.

  2. Nõruta tuunikalatükid õlist. Poolita kirsstomatid. Lõika kurk pikuti pooleks, eemalda seemneosa ja lõika kurk tükkideks. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Sega kokku kastmeained.

  3. Sega jahtunud kinoa hulka tomat, kurk, sibul ja kaste. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa ka hakitud peterselli ja mündilehti. Lõpuks lisa tuunikalatükid, murendatud feta ja oliivid ning sega veel hästi kergelt. Serveerides puista peale veel hakitud peterselli ja piparmünti.