HEA LÕUNAKS KAASA TEHA
Kinoasalat tuunikala, oliivide ja kirsstomatitega
Tiina Lebane, 15.01.2025
Kinoasalat on roog, mida võib valmistada nii perele, külalistele või ka ainult iseendale kergeks õhtueineks. Hea ka karbiga lõunasöögiks kaasa võtta. Tervislikus salatis on maitset, värvi ja hammastele tööd ning kõik seob kokku lihtne õli-äädikakaste, mida kindlasti tasub just suhkruga maitsestada, sest salatiained sisaldavad piisavalt soola.

- 200 g kinoad
- soola
- 1 purk (u 200 g) tuunikalatükke õlis
- 200 g kirsstomateid
- 1 pikk kurk
- 1 punane sibul
- pipart
- 100 g fetat
- 60 g kuivmarinaadis musti oliive
- peterselli, münti
- 4 sl oliiviõli
- 2 sl heledat palsamiäädikat
- 0,5 tl suhkrut
Keeda kinoa pakendil oleva õpetuse järgi pehmeks, ära unusta keeduvette soola lisamast. Nõruta kinoa ja tõsta laiale taldrikule jahtuma.
Nõruta tuunikalatükid õlist. Poolita kirsstomatid. Lõika kurk pikuti pooleks, eemalda seemneosa ja lõika kurk tükkideks. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Sega kokku kastmeained.
Sega jahtunud kinoa hulka tomat, kurk, sibul ja kaste. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa ka hakitud peterselli ja mündilehti. Lõpuks lisa tuunikalatükid, murendatud feta ja oliivid ning sega veel hästi kergelt. Serveerides puista peale veel hakitud peterselli ja piparmünti.