MUGAV ROOG
Ühe-poti kana-riisiroog
Tiina Lebane, 05.01.2025
See maitsev roog valmib mugavalt ühes potis, ainult kanatükid võiks enne kuumal pannil üle pruunistada. Safran lisab kergelt pikantset maitset ja rohkelt ilusat värvi, kookospiim teeb roa eriti kreemjaks. Värvilise kaunistuse eest hoolitsevad punased granaatõunaseemned ning rohelised ürdid ja pistaatsiapähklid.

- 1 sibul
- 3 küüslauguküün
- 500 g kanafileed
- õli praadimiseks
- soola
- pipart
- 0,5 g safranit
- 3,5 dl basmati riisi
- 1 purk (400 ml) kookospiima
- 1 granaatõuna seemned
- 0,5 dl hakitud pistaatsiapähkleid
- 0,5 dl hakitud ürte (peterselli, tüümiani
Koori küüslauk ja sibul ja haki peeneks.
Lõika kanafileed 2-3 suuremaks tükiks. Kuumuta pannil õli ja prae kanatükid kiiresti mõlemalt poolt kuldpruuniks. Puista peale 0,5 tl soola ja 0,5 tl purustatud pipart.
Tõsta kanatükid pannilt ära ja pane asemele küüslauk ja sibul. Prae, kuni sibul on klaasjas. Lisa safran ja riis ja prae mõni minut aeg-ajalt segades.
Vala pannile kookospiim, 4 dl kuuma vett ja 1 tl soola, sega riisiga läbi. Tõsta kanatükid kõige peale. Kata pann kaanega ja hauta 15-20 minutit, kuni riis on pehme.
Serveerides puista roale granaatõunaseemneid, hakitud pistaatsiapähkleid ja ürte.