LIHTNE, KREEMJAS, SUUSSULAV
Kreemjas sidrunipasta
Tiina Lebane, 13.01.2025
Lihtne, kreemjas ja suussulav – need on kolm sõna selle roa iseloomustamiseks. Hea alternatiiv risotole, sest valmib lihtsamalt ja kiiremini. Vahukoore rikkalik maitse klapib suurepäraselt sidruni hapu ja parmesani soolasusega. Peale veskist värskelt purustatud musta pipart ja natuke head oliiviõli – ja nauding alaku!

- 1 sibul
- 20 g võid
- 250 g pastariisi (risoni)
- 7 dl kuuma vett
- 1 kana- või köögiviljapuljongikuubik
- 1 dl vahukoort
- 1 sidrun
- 1 dl riivitud parmesani
- soola
- musta pipart
- oliiviõli
Koori ja haki sibul. Hauta või sees umbes 5 minutit, kuni sibul on pehme. Lisa pasta ja sega läbi. Lisa kuum vesi ja murenda hulka puljongikuubik. Lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel umbes 10 minutit, kuni pasta on pehme. Sega aeg-ajalt.
Sega hulka vahukoor, riivitud sidrunikoor ja parmesan. Maitsesta soola ja pipraga ning pigista juurde ka natuke sidrunimahla. Tõsta kaussi ning puista peale purustatud musta pipart ja riivitud sidrunikoort ning nirista veidi kvaliteetset oliiviõli.