1, 2, 3 JA VALMIS! Šokolaadised banaani-maapähklivõikommid
Ragne Värk, 16.01.2025
Taevalikult magus, rikkalik, tummine, täidlane – just selline on õige fudge. Ehkki retsepte on nii palju erinevaid, täiendavad siin maitseid banaanid, maapähklivõi ja paisutatud riis.

- 200 g maapähklivõid
- 50 g võid
- 100 g tumedat šokolaadi
- 2 banaani
- 0,5 tl kaneeli
- näpuotsatäit meresoola
- 50 g paisutatud riisi
Pane maapähklivõi koos võiga kaussi, kuumuta segunemiseni. Sulata šokolaaditükid veevannil. Purusta kahvliga banaanid. Sega sulašokolaad, banaanipüree, kaneel ja meresool maapähklimassi. Viimasena sega juurde paisutatud riis.
Tõsta toidukilega vooderdatud säilituskarpi ja silu pealt ühtlaseks. Karbi suurus oleneb sellest, kui õhukest või paksu maiust soovid. Hoia külmkapis vähemalt neli tundi. Lõika tahenenud komm terava noaga väikesteks tükkideks. Säilita külmkapis.
Soovi korral lisa peotäis hakitud Kreeka pähkleid.