VAIMUSTAV PRAEJÄÄKIDE TAASKASUTUS

Tummine riisisupp praelihaga

Pille Enden, 30.03.2025

Kui supp näeb välja nagu hartšoo ja maitseb nagu hartšoo, ei pruugi see veel eelmainitud supp olla. Aga tõepoolest hartšoolaadse tummise ja rikkaliku supi saab valmistada ka praejääkidest, näiteks ahjus küpsetatud lamba- või seapraest või koodist. Selline supp annab sooja ja toidab ka kõige kõledamal ajal.

  1. Pane praejäägid potti, vala peale külm vesi ja kuumuta keemiseni. Riisu vaht, kui see pinnale tekib. Võid lusikaga ära tõsta ka liigse rasva. Vähenda kuumust ning keeda väikesel tulel 45 minutit.

  2. Koori ja haki sibulad ning kuumuta pannil õlis 4-5 minutit.

  3. Pese ja nõruta riis. Pane riis, mustad ploomid ja sibulad puljongisse. Maitsesta soola, pipra ja loorberiga. Keeda 20 minutit või kuni riis on peaaegu pehme. Võta liha supist välja ja tükelda.

  4. Koori ja haki küüslauk, lisa supisse koos tomatipastaga. Kalla hulka granaatõunamahl. Viimistle maitse soola, pipra, suhkru ja veidikese kaneeliga. Pane lihatükid supisse tagasi ja kuumuta keemiseni. Serveeri maitserohelisega.