KINDEL LASTELEMMIK! Pitsa frittata
Pille Enden, 03.02.2025
Frittata ehk itaaliapärane munaroog sobib nii hommiku-, lõuna- kui õhtusöögiks. See roog meenutab veidi pitsat, sest muna hulka on klopitud tomatikastet ja peal on nii pepperoni vorsti kui juustu. Aga peale võib panna ka midagi muud, mida kapis leidub – sinki, köögivilju, oliive, kasvõi ananassi kui isu on.

- 1 sibul
- 1 sl õli
- 2 küüslauguküünt
- 50 g beebispinati lehti
- 8 suurt muna
- 2 tl kuivatatud punet
- 2 sl hapukoort
- 3 dl tomatikastet, näiteks marinarat
- 1,5 dl riivitud mozzarellat
- 40 g pepperoni vorsti viile
- soola
- musta pipart
Kuumuta ahi 220 kraadini. Koori ja haki sibul. Kuumuta keskmisel kuumusel ahjukindlal pannil õli. Lisa sibul ja prae kuni see on pehme, 5-6 minutit.
Seejärel pane pannile purustatud küüslauk ja väiksemaks rebitud spinatilehed. Prae kuni spinat on pehmenenud, 2–3 minutit. Maitsesta soolaga.
Klopi kausis lahti munad. Klopi hulka pune, hapukoor ja tomatikaste ning maitsesta soola ja pipraga. Kalla munasegu pannile ja küpseta, kuni servad on tahenenud,umbes 4–5 minutit.
Puista peale riivjuust ja lao pepperoniviilud ning tõsta ahju. Küpseta kuni munad on küpsed, veel 5–6 minutit.