KINDEL LASTELEMMIK! Pitsa frittata

Pille Enden, 03.02.2025

Frittata ehk itaaliapärane munaroog sobib nii hommiku-, lõuna- kui õhtusöögiks. See roog meenutab veidi pitsat, sest muna hulka on klopitud tomatikastet ja peal on nii pepperoni vorsti kui juustu. Aga peale võib panna ka midagi muud, mida kapis leidub – sinki, köögivilju, oliive, kasvõi ananassi kui isu on. 

Valmistamise aeg
20 minutit + 6 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 1 sl õli
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 50 g beebispinati lehti
  5. 8 suurt muna
  6. 2 tl kuivatatud punet
  7. 2 sl hapukoort
  8. 3 dl tomatikastet, näiteks marinarat
  9. 1,5 dl riivitud mozzarellat
  10. 40 g pepperoni vorsti viile
  11. soola
  12. musta pipart
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Koori ja haki sibul. Kuumuta keskmisel kuumusel ahjukindlal pannil õli. Lisa sibul ja prae kuni see on pehme, 5-6 minutit.

  2. Seejärel pane pannile purustatud küüslauk ja väiksemaks rebitud spinatilehed. Prae kuni spinat on pehmenenud, 2–3 minutit. Maitsesta soolaga.

  3. Klopi kausis lahti munad. Klopi hulka pune, hapukoor  ja tomatikaste ning maitsesta soola ja pipraga. Kalla munasegu pannile ja küpseta, kuni servad on tahenenud,umbes 4–5 minutit.

  4. Puista peale  riivjuust ja lao pepperoniviilud ning tõsta ahju. Küpseta kuni munad on küpsed, veel 5–6 minutit.