MILLINE NAUDING! Kapsarullid juustukastmes
Pille Enden, 23.01.2025
Kapsarullide valmistamiseks kulub parasjagu aega ja mässamist, aga tulemus on ka nauditav. Veidi tomatit nii täidises kui kastmes annab mõlemale hea meki. Rammusas juustuses kastmes rullid koos kartulipudruga, no mida veel ühel talvisel päeval tahta!

- 8 suuremat kapsalehte
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1 sl võid
- 0,5 purki (200 g) purustatud tomateid
- 0,5 dl kanapuljongit
- 2 dl keedetud riisi
- 400 g veise- või segahakkliha
- soola
- musta pipart
- õli praadimiseks
Eemalda kapsalt ettevaatlikult 8 suurt lehte, lõigates esmalt leht juurika juurest läbi. Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Pane lehed vette ja keeda poolpehmeks. Nõruta.
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Kuumuta sibulat pannil võis 4-5 minutit. Lisa küüslauk ja tomatikonserv ning kuumuta läbi. Kalla pannile puljong ja keeda 2-3 minutit. Lase veidi jahtuda.
Sega hakkliha hulka riis ja segu pannilt. Sega ja klopi hästi läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika kapsalehtedelt jämedad varreosad ära. Tõsta hakklihasegu lehe juurikapoolsesse ossa. Keera täidise peale esmalt lehe ots, seejärel küljed ning keera siis tihedalt rulli. Valmista nii kõik rullid.
Prae rullid pannil õlis igast küljest kuldpruuniks ja lao ahjuvormi.
- 30 g võid
- 2 sl nisujahu
- 2 sl tomatipastat
- 3 dl köögikoort või kanapuljongit
- 150 g sulatatud juustu
- 1 dl riivitud parmesani
Kastme jaoks sulata pannil või, lisa jahu ja prae kuldpruuniks. Lisa tomatipasta ja kuumuta läbi. Kalla pannile koor või puljong ja keeda kuni kaste pakseneb.
Lisa sulatatud juust ning kuumuta kuni see on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.
Kalla kaste kapsarullidele ja puista peale riivitud kõva juustu. Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit kuni juust on pruunistunud.