NII LIHTNE JA MÕNUS

Küüslaugused šampinjonid juustukastmes

Pille Enden, 26.03.2025

Seened kooreses juustukastmes on nii lihtne ja mõnus roog. See maitseb eriti hea koos krõbeda saiaga, millega saab ka kastme riismed taldrikult kokku pühkida. Valmistamiseks tasub valida väiksemad seened, siis saab need terveks jätta. Suuremad võiks poolitada või viiludeks lõigata. Parmesani juustu võib asendada cheddariga.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
2 portsjonit
Koostisosad
  1. 300 g väikeseid šampinjone
  2. 2 sl võid
  3. 1 sl oliiviõli
  4. 2 küüslauguküünt
  5. 75 g toorjuustu
  6. 2 dl köögikoort
  7. 1 dl riivitud parmesani
  8. 1 sl Vahemere ürdisegu
  9. soola
  10. musta pipart
  11. peotäis hakitud peterselli
  12. saia serveerimiseks
Valmistamine
  1. Puhasta seened majapidamispaberiga. Kui need on mullased, siis pese voolava vee all ja nõruta.

  2. Kuumuta pannil õli ja või. Lisa seened ning prae kuni need on pehmenenud, 4-5 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae läbi.

  3. Alanda kuumus mõõdukaks, lisa toorjuust ja kuumuta segades kuni see on sulanud.

  4. Lisa köögikoor, riivitud juust ja ürdisegu. Hauta 4-5 minutit kuni juust on sulanud ja kaste parajalt paks. Maitsesta soola ja pipraga. 

  5. Enne serveerimist puista peale peterselli. Serveeri soovi korral saiaga.