NII LIHTNE JA MÕNUS
Küüslaugused šampinjonid juustukastmes
Pille Enden, 26.03.2025
Seened kooreses juustukastmes on nii lihtne ja mõnus roog. See maitseb eriti hea koos krõbeda saiaga, millega saab ka kastme riismed taldrikult kokku pühkida. Valmistamiseks tasub valida väiksemad seened, siis saab need terveks jätta. Suuremad võiks poolitada või viiludeks lõigata. Parmesani juustu võib asendada cheddariga.

- 300 g väikeseid šampinjone
- 2 sl võid
- 1 sl oliiviõli
- 2 küüslauguküünt
- 75 g toorjuustu
- 2 dl köögikoort
- 1 dl riivitud parmesani
- 1 sl Vahemere ürdisegu
- soola
- musta pipart
- peotäis hakitud peterselli
- saia serveerimiseks
Puhasta seened majapidamispaberiga. Kui need on mullased, siis pese voolava vee all ja nõruta.
Kuumuta pannil õli ja või. Lisa seened ning prae kuni need on pehmenenud, 4-5 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae läbi.
Alanda kuumus mõõdukaks, lisa toorjuust ja kuumuta segades kuni see on sulanud.
Lisa köögikoor, riivitud juust ja ürdisegu. Hauta 4-5 minutit kuni juust on sulanud ja kaste parajalt paks. Maitsesta soola ja pipraga.
Enne serveerimist puista peale peterselli. Serveeri soovi korral saiaga.