VÜRTSIKAS JA MAITSEV
Piccadillo
Pille Enden, 26.01.2025
Piccadillo on hautis, mida valmistatakse nii Kuubal, Mehhikos, Hipsaanias kui Filipiinidel, igal pool oma väikeste eripäradega. See soojendavate vürtside, rosinate, oliivide ja kapparitega roog meenutab kõige rohkem Kuuba varianti. Roog näeb välja nagu tšilli ja selles on ka mitmed ühised koostisosad, nagu veisehakkliha ja tomatid.

- 1 sibul
- 5 küüslauguküünt
- 1 punane paprika
- 2 sl õli
- 1,5 tl kuivatatud punet
- 1,5 tl jahvatatud köömneid
- 0,5 tl jahvatatud kaneeli
- 0,5 tl musta pipart
- 0,25 tl cayenne´i pipart
- 3 sl tomatipastat
- 400 g veisehakkliha
- 1,5 purki (600g) tükeldatud tomateid
- 0,75 dl kuiva valget veini
- 0,75 dl tumedaid rosinaid
- 0,75 dl rohelisi kivideta oliive
- 2 sl kappareid
- soola
- riisi serveerimiseks
Koori ja haki sibul ning küüslauguküüned. Poolita paprika, eemalda seemned ja haki.
Aja õli suures potis kuumaks. Lisa sibul, paprika, küüslauk, pune, köömned, kaneel, must ja cayenne´i pipar ning 1 tl soola.
Prae kuni sibul on pehme ja kuldne, umbes 7-8 minutit. Lisa tomatipasta ja kuumuta segades veel 1–2 minutit.
Lisa hakkliha, purusta pannilabidaga väikesteks tükkideks. Maitsesta 1 tl soolaga.
Lisa tükeldatud tomatid ja prae segades kuni veiseliha on küpsenud, 5–7 minutit. Kalla peale vein ja hauta segades 3–4 minutit, kuni vedelik on veidi vähenenud.
Lisa rosinad, poolitatud oliivid ja kapparid ning kuumuta aeg-ajalt segades, kuni need on läbi soojenenud, umbes 5 minutit. Vajadusel maitsesta veel soolaga. Serveeri riisiga.