VÜRTSIKAS JA MAITSEV

Piccadillo

Pille Enden, 26.01.2025

Piccadillo on hautis, mida valmistatakse nii Kuubal, Mehhikos, Hipsaanias kui Filipiinidel, igal pool oma väikeste eripäradega. See soojendavate vürtside, rosinate, oliivide ja kapparitega roog meenutab kõige rohkem Kuuba varianti. Roog näeb välja nagu tšilli ja selles on ka mitmed ühised koostisosad, nagu veisehakkliha ja tomatid.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 5 küüslauguküünt
  3. 1 punane paprika
  4. 2 sl õli
  5. 1,5 tl kuivatatud punet
  6. 1,5 tl jahvatatud köömneid
  7. 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  8. 0,5 tl musta pipart
  9. 0,25 tl cayenne´i pipart
  10. 3 sl tomatipastat
  11. 400 g veisehakkliha
  12. 1,5 purki (600g) tükeldatud tomateid
  13. 0,75 dl kuiva valget veini
  14. 0,75 dl tumedaid rosinaid
  15. 0,75 dl rohelisi kivideta oliive
  16. 2 sl kappareid
  17. soola
  18. riisi serveerimiseks
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüned. Poolita paprika, eemalda seemned ja haki.

  2. Aja õli suures potis kuumaks. Lisa sibul, paprika, küüslauk, pune, köömned, kaneel, must ja cayenne´i pipar ning 1 tl soola.

  3. Prae kuni sibul on pehme ja kuldne, umbes 7-8 minutit. Lisa tomatipasta ja kuumuta segades veel 1–2 minutit.

  4. Lisa hakkliha, purusta pannilabidaga väikesteks tükkideks. Maitsesta 1 tl soolaga.

  5. Lisa tükeldatud tomatid ja prae segades kuni veiseliha on küpsenud, 5–7 minutit. Kalla peale vein ja hauta segades 3–4 minutit, kuni vedelik on veidi vähenenud.

  6. Lisa rosinad, poolitatud oliivid ja kapparid ning kuumuta aeg-ajalt segades, kuni need on läbi soojenenud, umbes 5 minutit. Vajadusel maitsesta veel soolaga. Serveeri riisiga.