PÕNEV KALAPÄEV
Pannilõhe Cajuni vürtside ja juustukastmega
Pille Enden, 27.03.2025
Kerge lõheroog küpseb kiirelt pliidil pannil ja samas valmib ka juustukaste. Cajuni maitseaine ja parmesan annavad kalale põneva meki, mesi lisab veidi magusust. Lõhe maitseb hea nii röstitud kartulite kui riisiga.

- 600 g nahaga lõhefileed
- 2 tl Cajuni maitseainesegu
- musta pipart
- 2 sl võid
- 3 küüslauguküünt
- 0,75 dl kanapuljongit
- 0,5 sidruni mahl
- 0,5 sl mett
- 2 sl hakitud peterselli
- 3 sl riivitud parmesani juustu
- õli praadimiseks
- soola
- sidruniviile serveerimiseks
Lõika lõhefilee neljaks tükiks. Maitsesta natukese soola, 1 tl Cajuni maitseaine ja pipraga.
Aja suurel pannil õli kuumaks. Pane pannile kalatükid nahk ülespoole. Küpseta lõhet kuni pind on ilusasti kuldne, umbes 6 minutit. Keera ümber ja küpseta nahapool all veel 2-3 minutit. Tõsta pannilt ära.
Lisa pannile või ja purustatud küüslauk. Kuumuta kuni või on sulanud. Kalla peale kuum puljong, sidrunimahl, mesi, järelejäänud Cajuni maitseaine, petersell ja riivitud parmesan. Kuumuta segades keemiseni ja lase mõni minut podiseda, kuni juust on sulanud.
Tõsta lõhetükid tagasi pannile naha pool all. Hauta, kuni kaste on vähenenud ja lõhe on läbi küpsenud, 3–4 minutit.
Serveeri sidruniviilude ja meelepärase lisandiga.