PÕNEV KALAPÄEV

Pannilõhe Cajuni vürtside ja juustukastmega

Pille Enden, 27.03.2025

Kerge lõheroog küpseb kiirelt pliidil pannil ja samas valmib ka juustukaste. Cajuni maitseaine ja parmesan annavad kalale põneva meki, mesi lisab veidi magusust. Lõhe maitseb hea nii röstitud kartulite kui riisiga.

Koostisosad
  1. 600 g nahaga lõhefileed
  2. 2 tl Cajuni maitseainesegu
  3. musta pipart
  4. 2 sl võid
  5. 3 küüslauguküünt
  6. 0,75 dl kanapuljongit
  7. 0,5 sidruni mahl
  8. 0,5 sl mett
  9. 2 sl hakitud peterselli
  10. 3 sl riivitud parmesani juustu
  11. õli praadimiseks
  12. soola
  13. sidruniviile serveerimiseks
Valmistamine
  1. Lõika lõhefilee neljaks tükiks. Maitsesta natukese soola, 1 tl Cajuni maitseaine ja pipraga.

  2. Aja suurel pannil õli kuumaks. Pane pannile kalatükid nahk ülespoole. Küpseta lõhet kuni  pind on ilusasti kuldne, umbes 6 minutit. Keera ümber ja küpseta nahapool all veel 2-3 minutit. Tõsta pannilt ära.

  3. Lisa pannile või ja purustatud küüslauk. Kuumuta kuni või on sulanud. Kalla peale kuum puljong, sidrunimahl, mesi, järelejäänud Cajuni maitseaine, petersell ja riivitud parmesan. Kuumuta segades keemiseni ja lase mõni minut podiseda, kuni juust on sulanud.

  4. Tõsta lõhetükid tagasi pannile naha pool all. Hauta, kuni kaste on vähenenud ja lõhe on läbi küpsenud, 3–4 minutit.

  5. Serveeri sidruniviilude ja meelepärase lisandiga.