HEAD ISU! Pitsarull hakklihaga
Pille Enden, 20.01.2025
Ahjusoe rikkalik pitsatainast rull on täidetud hakkliha ja juustuga. Kergema roa valmistamiseks võib veisehakkliha asendada broileri- või kalkunihakklihaga või taimse alternatiiviga. Täidisesse võib panna ka sinki, köögivilju, oliive, seeni või spinatit.

- 1,5 dl vett
- 7 g pärmi
- 1,5 tl suhkrut
- 0,5 tl soola
- 2,5 dl nisujahu + rullimiseks
- 2 sl oliiviõli
Põhja valmistamiseks soojenda vesi käesoojaks. Lahusta selles pärm ja suhkur. Lisa sool, jahud ja lõpuks õli. Sõtku pehmeks tainaks ja jäta 1-1,5 tunniks rätikuna kaetuna sooja kohta kerkima.
- 0,5 punast või kollast paprikat
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 2 sl õli
- 1 sl pitsamaitseainet
- 400 g veise-, sega-või broilerihakkliha
- 2 dl riivitud mozzarella juustu
- 1 dl riivitud cheddar juustu
- 1 muna
- soola
- musta pipart
- 1 muna pintseldamiseks
Kuumuta ahi 190 kraadini. Poolita paprika, eemalda seemned, lõika viiludeks. Koori ja haki sibul ning küüslauk.
Kuumuta pannil õli mõõdukal kuumusel ja prae sibul läbipaistvaks.
Lisa hakkliha ja prae pruuniks. Maitsesta natukese soola ja pipraga. Lisa hakitud küüslauguküüned ja kuumuta läbi.
Lisa pannile paprika ja puista peale pitsamaitseainet. Sega kõik läbi ja prae kuni paprika pehmeneb. Tõsta pliidilt ja lase veidi jahtuda.
Rulli tainas jahusel laual lahti, umbes 20 x 30 cm ristkülikuks.
Laota hakklihasegu tainale, jättes servade ümber 1-1,5 cm vabaks. Puista peale riivitud mozzarella ja cheddar.
Keera tainas ettevaatlikult rulli, alustades pikemast küljest, ja näpi otsad kinni.
Tõsta rull küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika terava noaga rulli peale mõned avad, et niikus välja pääseks. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta 25-30 minutit või kuni rull on kuldpruun ja peale koputades kõlab kumedalt.
Võta ahjust ja lase mõni minut seista, enne kui lahti lõikad.