NÄDALA KOOK
Lehttaina-vanillikreemipirukad
Pille Enden, 28.03.2025
Õhulise lehttaina ja sametise vanillikreemiga pirukas ei anna küll Napoleoni koogi mõõtu välja, aga kiireks asenduseks võiks sobida küll. Pirukate küpsetamine läheb oluliselt kiiremini. Mugav on neid valmistada lehttainaplaatidest, mida pole vaja rullida. Soovi korral võib pirukatesse panna ka värskeid marju.

- 300 g lehttainast
- 2 želatiinilehte
- 4 munakollast
- 4 sl suhkrut
- 1 sl vanillisuhkrut
- 2 tl kartulitärklist
- 4 dl piima
- 1 dl vahukoort
- värskeid marju, soovi korral
- tuhksuhkrut peale puistamiseks
Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika lehttainast umbes 5x5 cm ruudud. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja torka kahvliga läbi. Küpseta 15-18 minutit kuni tainas on kerkinud ja kuldpruun. Lase jahtuda.
Pane želatiinilehed külma vette likku. Klopi munakollased suhkrute ja tärklisega lahti. Lisa piim, klopi läbi ja kuumuta mõõdukal kuumusel, samal ajal vispliga segades, kuni kreem pakseneb. Tõsta pliidilt ära.
Lahusta kuumas kreemis kuivaks pigistatud želatiinilehed. Lase täiesti jahtuda.
Vahusta koor ja vispelda jahtunud kreemi hulka.
Lõika lehttainaruudud keskelt horisontaalselt pooleks. Pritsi kreem pritskotist või tõsta lusikaga ruutude alumisele poolele. Soovi korral pane peale marju. Tõsta peale pealmine pool ja puista tuhksuhkrut.