NÄDALA MAIUS
Vaarikatäidisega küpsised
Pilel Enden, 24.01.2025
Õrnad võised küpsised vaarikamoosiga on justkui vanaema küpsetatud. Vahelduse mõttes võib vaarikamoosi asendada muu paksema moosiga , näiteks apelsini-, aprikoosi- või maasikamoosiga.

- 250 g pehmet võid
- 2,5 dl tuhksuhkrut + peale puistamiseks
- 1,5 tl vanilliekstrakti
- 5,5 dl nisujahu
- 1,5 dl jahvatatud mandleid
- 0,25 tl soola
- 1,25 dl vaarikamoosi
Soojenda ahi 175 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Hõõru suures kausis pehme või ja tuhksuhkur kreemjaks. Sega hulka vanilliekstrakt.
Sega teises kausis omavahel jahu, jahvatatud mandlid ja sool.
Lisa kuivained vähehaaval võisegule. Sega kuni tainas on ühtlane ja pehme, kui mitte käe külge kleepuv.
Võta umbes 1 sl tainast ja vormi palliks. Tee sellesse süvend ja tõsta sisse 0,5 teelusikatäit moosi.
Võta veel üks väike tainatükk, suru kergelt lamedaks ja aseta see moosile katteks. Veereta see palliks ja jälgi, et moos kuskilt välja ei pressiks. Valmista samamoodi ülejäänud küpsised.
Aseta täidetud küpsisepallid ahjuplaadile, jäta 3-4 cm vahed, sest need vajuvad laiali. Küpseta 15-18 minutit kuni põhjad on kergelt kuldsed.
Lase küpsistel umbes 5 minutit ahjuplaadil jahtuda, seejärel tõsta need restile ja lase täielikult jahtuda. Puista peale ohtralt tuhksuhkrut.