1, 2, 3 JA VALMIS! Vanaema õunapommid
Ragne Värk, 23.01.2025
Võrratud küpsetised viivad sind ajas tagasi – sattud otsemaid armsa vanaema juurde, kes pakkus neid alati koos klaasi külma piimaga.

- 500 g külmutatud pärmi-lehttainast
- 10 väiksemat õuna
- 8–10 sl suhkrut
- 2,5 tl kaneeli
- 75 g martsipani
- määrimiseks ühte lahtiklopitud muna
Koori ja poolita õunad, eemalda südamik. Laota tainas lahti. Tainaplaadid (tavaliselt on neid pakis viis) lõika pooleks. Terve taina puhul lõika see viieks plaadiks, siis omakorda pooleks.
Tõsta igale ruudule tükike martsipani, seejärel õunapoolik. Raputa peale suhkrut ja kaneeli. Paki õunad sisse ja kinnita taina ühenduskohad hoolikalt. Tee nii kõikide pirukatega. Tõsta kokkuvolditud õunapommid ahjuplaadile ja määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta pöördõhurežiimil 170 kraadi juures 20–25 minutit.
Lisa täidisesse ka pisut kardemoni.