Ragne Värk soovitab: „Need kolm retsepti aitavad kogu pere supiusku pöörata!“
Ragne Värk, 22.01.2025
Püreesupid on ideaalsed mugavustoidud, sest valmistamine on imelihtne. Tee neid kindlasti ja veendu ise, kui lihtsalt õnnestub terve pere supiusku pöörata.

Herne-mündisupp
Hernemekiga supile lisab vajalikku õhetust piparmünt. Paku koos värske saiaga.

- 1 väiksemat sibulat
- 1 küüslauguküünt
- 400 g külmutatud herneid
- 300 ml puljongit
- väikest peotäit piparmündilehti
- 50–150 ml vahukoort
- soola, pipart
Vala potipõhja õli ja prae pehmeks hakitud sibul ja küüslauk. Lisa herned ja kalla juurde puljong. Keeda 5–7 minutit. Seejärel püreesta kannmikseris koos piparmündilehtedega ühtlaseks. Lisa vahukoor (vaid niipalju, kuni saavutad sobiva konsistentsi). Mikserda veel kord kiirelt. Maitsesta lõplikult ja serveeri.
Võid asendada poole vahukoorekogusest täispiimaga.
Lihtne pastinaagisupp
Tummisele supikesele annavad iseloomu maitserohke pastinaak ja porgand. Meelepäraste lisandite valik muudab selle veelgi toitvamaks.

- 1 sibulat
- ingverijuppi
- 2 küüslauguküünt
- 175 g porgandit
- 175 g kartulit
- 600 g pastinaaki
- 800 ml puljongit
- 200–300 ml täispiima
- 75 g sinihallitusjuustu
- soola, pipart
Vala potipõhja õli ning prae läbi kooritud ja tükeldatud sibul, ingver ja küüslauguküüned. Lisa kooritud ja tükeldatud köögiviljad. Kuumuta läbi, kalla juurde puljong. Lase keema tõusta ja hoia madalal kuumusel köögiviljade pehmenemiseni. Pane segu kannmikserisse, lisa piim ja püreesta ühtlaseks. Kui soovid vedelamat suppi, lisa täiendavalt piima. Nüüd sega sisse murendatud sinihallitusjuust. Maitsesta lõplikult ja serveeri.
Lisa peale röstitud saiakrutoone, sinihallitusjuustu, oliiviõli ja Kreeka pähkleid.
Kreemjas lillkapsapüreesupp
Hei, lillkapsafännid – see kreemjas ja maitsetest tulvil supp on just teile. Lisa krooniks meelepäraseid komponente ning täiusta suitsukana, roheliste võrsete ja seemnetega.

- 1 kg lillkapsast
- 4 küüslauguküünt
- 1 sibulat
- 1,6 l puljongit
- 2 peotäit riivitud juustu
- soola, pipart
Tõsta lillkapsaõisikud, poolitatud küüslauguküüned ja viilutatud sibul koos puljongiga potti. Lase keema tõusta ja hoia keskmisel kuumusel lillkapsa pehmenemiseni. Püreesta ja lisa riivjuust. Kuumuta kiirelt läbi ja timmi maitsed lõplikult paika.
Paku lisanditega, mida sööjad armastavad.