Ragne Värk soovitab: „Need kolm retsepti aitavad kogu pere supiusku pöörata!“

Ragne Värk, 22.01.2025

Püreesupid on ideaalsed mugavustoidud, sest valmistamine on imelihtne. Tee neid kindlasti ja veendu ise, kui lihtsalt õnnestub terve pere supiusku pöörata.

Herne-mündisupp

Hernemekiga supile lisab vajalikku õhetust piparmünt. Paku koos värske saiaga.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
3 portsjonit
  1. 1 väiksemat sibulat
  2. 1 küüslauguküünt
  3. 400 g külmutatud herneid
  4. 300 ml puljongit
  5. väikest peotäit piparmündilehti
  6. 50–150 ml vahukoort
  7. soola, pipart
  1. Vala potipõhja õli ja prae pehmeks hakitud sibul ja küüslauk. Lisa herned ja kalla juurde puljong. Keeda 5–7 minutit. Seejärel püreesta kannmikseris koos piparmündilehtedega ühtlaseks. Lisa vahukoor (vaid niipalju, kuni saavutad sobiva konsistentsi). Mikserda veel kord kiirelt. Maitsesta lõplikult ja serveeri.

  2. Võid asendada poole vahukoorekogusest täispiimaga.

Lihtne pastinaagisupp

Tummisele supikesele annavad iseloomu maitserohke pastinaak ja porgand. Meelepäraste lisandite valik muudab selle veelgi toitvamaks.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 1 sibulat
  2. ingverijuppi
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 175 g porgandit
  5. 175 g kartulit
  6. 600 g pastinaaki
  7. 800 ml puljongit
  8. 200–300 ml täispiima
  9. 75 g sinihallitusjuustu
  10. soola, pipart
  1. Vala potipõhja õli ning prae läbi kooritud ja tükeldatud sibul, ingver ja küüslauguküüned. Lisa kooritud ja tükeldatud köögiviljad. Kuumuta läbi, kalla juurde puljong. Lase keema tõusta ja hoia madalal kuumusel köögiviljade pehmenemiseni. Pane segu kannmikserisse, lisa piim ja püreesta ühtlaseks. Kui soovid vedelamat suppi, lisa täiendavalt piima. Nüüd sega sisse murendatud sinihallitusjuust. Maitsesta lõplikult ja serveeri.

  2. Lisa peale röstitud saiakrutoone, sinihallitusjuustu, oliiviõli ja Kreeka pähkleid.

Kreemjas lillkapsapüreesupp

Hei, lillkapsafännid – see kreemjas ja maitsetest tulvil supp on just teile. Lisa krooniks meelepäraseid komponente ning täiusta suitsukana, roheliste võrsete ja seemnetega.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 1 kg lillkapsast
  2. 4 küüslauguküünt
  3. 1 sibulat
  4. 1,6 l puljongit
  5. 2 peotäit riivitud juustu
  6. soola, pipart
  1. Tõsta lillkapsaõisikud, poolitatud küüslauguküüned ja viilutatud sibul koos puljongiga potti. Lase keema tõusta ja hoia keskmisel kuumusel lillkapsa pehmenemiseni. Püreesta ja lisa riivjuust. Kuumuta kiirelt läbi ja timmi maitsed lõplikult paika.

  2. Paku lisanditega, mida sööjad armastavad.