TAIMNE PÄEVARETSEPT
Taimsed takod nagitsatega
Taimne Teisipäev, 21.01.2025
Kui otsid lihtsat ja maitsvat kõhutäit, siis proovi suurepäraseid Mehhiko takosid nagitsate, punase oa salati ja guacamolega. Värskendav, krõmps ja maitsev korraga!

- 2 pakki Garden Gourmet’ taimseid nagitsaid (20 tükki)
- 8 tk tako-taskut
- 1 purk (umbes 250 g) Mehhiko salsa
- 1 purk (umbes 200 g) punaseid ube
- 1 väike purk (umbes 125 g) maisi
- 1 tk punast paprikat
- 2 tk avokaadot
- 1 tk tomatit
- 1 tk küüslauguküünt
- 1 tk laimi
- 2 sl taimset majoneesi (nt Tarplani vegan majonees)
- 2 sl taimset jogurtit (nt Alpro või Friendly Vikings)
- 1 väike kimp värsket koriandrit
- 1 sl Mehhiko tako-maitseainesegu (nt Santa Maria)
- sool
- must pipar
Valmista guacamole
Lõika avokaadod pooleks, eemalda kivi, koori (või eemalda lusikaga) viljaliha ja püreesta. Lõika tomat väikesteks kuubikuteks, haki küüslauk peeneks ja sega kõik kokku. Maitsesta meelepäraselt.
Valmista punase oa salat
Sega nõrutatud punased oad, mais ja paprikakuubikud salatiks. Lisa maitse järgi veidi laimimahla ning vajaduse korral soola ja pipart. Pane tako taskud sügavasse kaussi, et neid oleks lihtne täita.
Valmista takode kaste ja küpseta nagitsad
Sega tako maitseaine taimse majoneesi ja taimse jogurtiga. Pane taskutesse veidi salatit ja salsat. Küpseta Garden Gourmet’ nagitsad pakendil oleva juhendi järgi, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad.
Pane tako kokku ja naudi!