HEA IDEE EESTI AASTAPÄEVAKS: lihtne kama-mustikakook valmib ilma küpsetamata

Merilin Siimpoeg, 19.02.2025

Vabariigi aastapäevamaigulises koogis kohtuvad kamajahu, mahlased mustikad, magus valge šokolaad ja kreemjas kohupiima-hapukoorekreem. Lihtne ja nii hea! Kohupiima asemel võite siin koogis kasutada ka maitsestamata toorjuustu.

Kohupiimakook kamajahu, mustikate ja valge šokolaadiga

Põhi:

150 g kaeraküpsiseid

70 g võid

Kate:

250 g valget šokolaadi

300 g kohupiimapastat

200 g hapukoort

vanilli

50 g kamajahu

2 sl sidrunimahla

100 g mustikaid

Kaunistamiseks:

1 sl kamajahu

100 g mustikaid

Purustage küpsised ja segage sulavõiga. Vooderdage 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suruge küpsisesegu vormi põhja. Tõstke vorm külmkappi. 

Tükeldage valge šokolaad ja sulatage vesivannil. Laske mõni minut jahtuda. Segage omavahel toasoe kohupiim, hapukoor ja vanill. Lisage sulanud šokolaad peene nirena kreemi hulka, samal ajal segades. Segage nüüd kreemi hulka ka kamajahu. Jaotage 100 g sidrunimahlaga segatud mustikad küpsisepõhjale laiali. Seejärel valage peale kreem ja siluge ühtlaselt laiali. Hoidke kooki 4-5 tundi külmkapis. Enne serveerimist puistake peale veel veidi kamajahu ja kaunistage mustikatega.

Kui sidrun meeldib 

Lisage kreemile ka veidike peenelt riivitud aromaatset sidrunikoort!