VALMIB KIIRELT
Peedipada seente ja toorvorstidega
Tiina Lebane, 29.01.2025
Keedetud peeti kasutades valmistad toitva pajaroa vähem kui tunniga. Marineeritud pärlsibulad annavad mahedamaitselisele köögiviljaroale mõnusat pikantsust. Taimetoidu eelistaja võib vorstikesed lisamata jätta ja suurendada näiteks juurselleri ja porgandi kogust. Toorvorsti asemel võid kasutada ka peekonit või hakkliha (veis, kana).

- 1 sibul
- 3 küüslauguküünt
- 1 suur porgand
- 200 g juursellerit
- õli praadimiseks
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 3 sl tomatipastat
- 2 dl punast veini
- 1 puljongikuubik
- 2 sl tumedat sojakastet
- 3 dl vett
- 2 loorberilehte
- 500 g keedetud peeti
- 1 karp (230 g) šampinjone
- 1 dl marineeritud pärlsibulaid
- 400 g peenikesi toorvorste
- 1 sl maisitärklist
- soola
- musta pipart
Koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Koori porgand ja juurseller ning haki väiksemateks tükkideks. Kuumuta köögivilju poti põhjas õlis koos tüümiani ja tomatipastaga umbes 5 minutit, sega aeg-ajalt. Lisa vein, väiksemaks murendatud puljongikuubik, sojakaste, vesi ja loorber. Lõika keedetud peedid paarisentimeetristeks tükkideks, lisa potti ja hauta rooga madalal kuumusel umbes 15 minutit.
Vahepeal pigista toorvorstidest sisu välja väikeste portsudena. Haki seened suuremateks tükkideks. Tõsta vorstid ja seened pannile ning prae läbi.
Nõruta pärlsibulad.
Kui potis haudunud köögiviljad on pehmed, lisa juurde seene-vorstisegu ja pärlsibulad. Sega maisitärklis tilga veega ja nirista potti. Sega läbi ja lase roal kaane all veel 5 minutit haududa. Kontrolli maitset ja kui vaja, lisa soola-pipart.
Serveerimisel puista peale värsket hakitud peterselli ja paku kõrvale ahjukartuleid, riisi, keedetud tatart.