VALMIB KIIRELT

Peedipada seente ja toorvorstidega

Tiina Lebane, 29.01.2025

Keedetud peeti kasutades valmistad toitva pajaroa vähem kui tunniga. Marineeritud pärlsibulad annavad mahedamaitselisele köögiviljaroale mõnusat pikantsust. Taimetoidu eelistaja võib vorstikesed lisamata jätta ja suurendada näiteks juurselleri ja porgandi kogust. Toorvorsti asemel võid kasutada ka peekonit või hakkliha (veis, kana).

Valmistamise aeg
50 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 3 küüslauguküünt
  3. 1 suur porgand
  4. 200 g juursellerit
  5. õli praadimiseks
  6. 1 tl kuivatatud tüümiani
  7. 3 sl tomatipastat
  8. 2 dl punast veini
  9. 1 puljongikuubik
  10. 2 sl tumedat sojakastet
  11. 3 dl vett
  12. 2 loorberilehte
  13. 500 g keedetud peeti
  14. 1 karp (230 g) šampinjone
  15. 1 dl marineeritud pärlsibulaid
  16. 400 g peenikesi toorvorste
  17. 1 sl maisitärklist
  18. soola
  19. musta pipart
Valmistamine
  1. Koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Koori porgand ja juurseller ning haki väiksemateks tükkideks. Kuumuta köögivilju poti põhjas õlis koos tüümiani ja tomatipastaga umbes 5 minutit, sega aeg-ajalt. Lisa vein, väiksemaks murendatud puljongikuubik, sojakaste, vesi ja loorber. Lõika keedetud peedid paarisentimeetristeks tükkideks, lisa potti ja hauta rooga madalal kuumusel umbes 15 minutit.

  2. Vahepeal pigista toorvorstidest sisu välja väikeste portsudena. Haki seened suuremateks tükkideks. Tõsta vorstid ja seened pannile ning prae läbi.

  3. Nõruta pärlsibulad.

  4. Kui potis haudunud köögiviljad on pehmed, lisa juurde seene-vorstisegu ja pärlsibulad. Sega maisitärklis tilga veega ja nirista potti. Sega läbi ja lase roal kaane all veel 5 minutit haududa. Kontrolli maitset ja kui vaja, lisa soola-pipart.

  5. Serveerimisel puista peale värsket hakitud peterselli ja paku kõrvale ahjukartuleid, riisi, keedetud tatart.