HEAD ISU SÕPRADELE! Küpsetamata šokolaadikook
Tiina Lebane, 13.02.2025
See kondenspiima, tumeda šokolaadi ja purustatud küpsistega kook on šokolaadisõpradele parim magustoit. Kreemja ja kleepuva tekstuuriga ning rikkaliku maitsega kooki on lihtne valmistada. Lahti lõikamisel arvesta, et pehme konsistentsi tõttu kipub kook noa külge kleepuma. Lõigata on lihtsam, kui kastad noa enne iga tüki lõikamist kuuma vee alla.

- 50 g võid
- 150 g tumedat šokolaadi
- 1 purk (u 400 g) magusat kondenspiima
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
- 1 dl kakaopulbrit
- 20 ümmargust Digestive küpsist
Sulata või potis keskmisel kuumusel, lisa tükeldatud šokolaad, kondenspiim, munad, suhkur ja kakaopulber. Hoia potti madalal kuumusel ja kuumuta aeg-ajalt segades mõni minut, kuni kõik on sulanud kokku ühtlaseks tainaks ja ka suhkru ei krõmpsu enam hamba all. Tõsta pott pliidilt. Purusta küpsised köögikombainiga ja sega taina hulka.
Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi, suru laiali ja pealt siledaks. Kata vorm toidukilega ja tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks või järgmise päevani.
Serveeri koos pehmeks vahuks vahustatud vahukoore või vanillijäätise ja meelepäraste marjadega.