SALATILE, PRAELE, SUPILE
Röstitud tatrapuiste
Tiina Lebane, 16.03.2025
Tatart oleme harjunud sööma pehmeks keedetult, aga ahjus röstitud tatratang loob sellele kasulikule teraviljale uued kasutuskohad. Sidruni ja tšilliga maitsestatud ja oliiviõliga segatud tatraterad küpsevad mõnusalt krõbedaks ning annavad hea lisamaitse ja -tekstuuri näiteks võileivale, supile, pajaroale, vrapi täidisele. Sobib ka lihtsalt heaks näksiks.

- 1,5 dl tatratangu (mahe)
- 1 tl tšillipulbrit
- 1 sl sidrunimahla
- 1 sl riivitud sidrunikoort
- näpuotsaga soola
- 1 sl oliiviõli
Pane ahi 180 kraadi peale sooja.
Sega kõik ained kokku ja laota ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahju keskel 20 minutit, poole küpsemise ajal sega läbi. Lase jahtuda ahjuplaadil, seejärel hoiusta kaanega anumas.
Kasuta võileival, salatil, supil.