SÄRTSAKAT KALAPÄEVA

Aasiapäraselt marineeritud ja praetud valge kala

Tiina Lebane, 13.03.2025

Valge kala saab maitset ja värvi ingverist, küüslaugust ja kurkumist. Jogurtimarinaadis maitsestumise jaoks piisab kiirel puhul poolest tunnist, aga võid kala ka juba eelmisel õhtul marinaadi panna. Siis valmib roog veel lühema ajaga. Kui magus tšillikaste tundub peale niristamiseks liiga paks, lahjenda seda näiteks lusikatäie mahlaga.

Valmistamise aeg
50 minutit
Kogus
4 portsjonit
Marinaad
  1. 10 cm jupp ingverit
  2. 5 küüslauguküünt
  3. 1 tl kurkumit
  4. 1 sl kalakastet
  5. 1 sl maitsestamata Kreeka jogurtit
  6. 600 g valge kala fileed (tursk, pangaasius vm)
  7. 400 g riisinuudleid
  8. rapsiõli
  9. 8 rohelise sibula vart
  10. 1 punane tšilli
  11. punt värsket tilli
  12. 8 sl magusat tšillikastet
Valmistamine
  1. Koori ingver ja küüslauguküüned, riivi peene riiviga. Sega hulka kurkum, kalakaste ja jogurt. Lõika kalafileed 3-4 cm tükkideks. Tõsta kaussi marinaadi sisse, sega hoolikalt läbi ja pane 30 minutiks külmkappi maitsestuma.

  2. Keeda riisinuudlid pakendil oleva juhise järgi, sega hulka 2 sl rapsiõli. Lõika sibulavarred 4-5 cm pikkusteks tükkideks. Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki tšilli väikesteks tükkideks. Näpi tillioksakesed varre küljest lahti.

  3. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel 2 sl õli ja prae kalatükid mõlemalt küljelt kuldseks, kokku 4-5 minutit.

  4. Jaga riisinuudlid kaussidesse ja tõsta kalatükid peale. Prae sibulajupid ja tšillitükid kiirelt pannil üle, sega hulka tillioksakesed. Jaga segu portsjonitele ja nirista peale tšillikastet. Söö kohe.