HEAD ISU, EESTI! Kartulisalat juurselleri, kurgi ja salatijuustuga

Tiina Lebane, 23.02.2025

Selle salatil on kaks võluvõtit: juurseller ja nõrutatud hapukoor. Juurseller haki imepisikesteks tükkideks, see lisab salatile krõmpsu tekstuuri ja õrnalt pähklist maitset. Hapukoorest liigse vee välja nõrutamine teeb sellest ideaalselt kreemja salatikomponentide kokkusiduja ja salat ei muutu vesiseks. Tilli ja murulauku lisa salatisse ikka helde käega.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 800 g koorega keedetud kartuleid
  2. 1 pikk kurk
  3. 150 g juursellerit
  4. punt tilli
  5. punt murulauku
  6. 4 dl hapukoort
  7. 2 sl teralist sinepit (nt Dijon)
  8. 1,5 tl soola
  9. 0,5 tl purustatud musta pipart
  10. 200 g valget salatijuustu
Valmistamine
  1. Esimeseks pane hapukoor sõelale nõrguma, aseta peale majapidamispaberileht. Nii saad mõnusalt paksu koore ja salat ei jää vesine.

  2. Koori kartulid ja lõika väikesteks tükkideks. Koori kurk ja lõika pooleks, uurista seemnetega osa välja, ülejäänu haki väikesteks tükkideks. Koori juurseller ja haki võimalikult tillukesteks tükikesteks. Haki köögiviljade juurde ka korralik punt tilli ja murulauku, jäta mõlemast pisut ka kaunistamiseks. Tükelda salatijuust väikesteks tükkideks ja lisa kaks kolmandikku salatile. Sega kõik läbi.

  3. Võta nõrgunud hapukoor sõelalt ning maitsesta sinepi, soola ja pipraga. Sega salat hapukooreseguga läbi.

  4. Serveerimisel puista peale ülejäänud salatijuustutükikesed ning hakitud tilli ja murulauku.