NÄDALA KOOK
Pehme porgandikook toorjuustukreemiga
Tiina Lebane, 02.02.2025
Porgandikoogist on küll raske isu täis saada. Eriti kui maitsestad taina kaneeli ja ingveriga, küpsetad pigem vähem, nii et kook jääb keskelt mõnusalt pehme, ja määrid peale sametise või-toorjuustukreemi.

- 175 g võid
- 2 porgandit, kokku u 150 g
- 2,5 dl suhkrut
- 2 tl jahvatatud kaneeli
- 1 tl jahvatatud ingverit
- 1 tl soola
- 3 dl nisujahu
- 3 suurt muna
Sulata või kastrulis ja tõsta jahtuma. Koori porgandid ja riivi peenelt, kokku peaksid saama umbes 2 dl riivitud porgandit.
Sega kausis kokku kõik kuivad ained. Lisa munad, riivitud porgand ja sulavõi ning sega tainaks.
Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Vooderda 24 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi ja küpseta ahju keskmisel siinil umbes 20 minutit. Koogi servad võiksid olla umbes 2 cm vormi äärest küpsenud, keskosa peaks pehmemaks jääma. Lase koogil vormis maha jahtuda, võid seda enne söömist ka paar tundi külmkapis hoida.
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- 50 g toasooja võid
- 0,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Sega toasoe toorjuust ja pehme või kohevaks seguks, lisa suhkrud ja sega läbi. Määri kreem koogile ja kui kohe ei söö, siis hoia külmkapis.