NÄDALA KOOK

Pehme porgandikook toorjuustukreemiga

Tiina Lebane, 02.02.2025

Porgandikoogist on küll raske isu täis saada. Eriti kui maitsestad taina kaneeli ja ingveriga, küpsetad pigem vähem, nii et kook jääb keskelt mõnusalt pehme, ja määrid peale sametise või-toorjuustukreemi.

Valmistamise aeg
30 minutit + 20 minutit küpsetamiseks + jahtumisaeg
Kogus
12 portsjonit
Tainas
  1. 175 g võid
  2. 2 porgandit, kokku u 150 g
  3. 2,5 dl suhkrut
  4. 2 tl jahvatatud kaneeli
  5. 1 tl jahvatatud ingverit
  6. 1 tl soola
  7. 3 dl nisujahu
  8. 3 suurt muna
  1. Sulata või kastrulis ja tõsta jahtuma. Koori porgandid ja riivi peenelt, kokku peaksid saama umbes 2 dl riivitud porgandit.

  2. Sega kausis kokku kõik kuivad ained. Lisa munad, riivitud porgand ja sulavõi ning sega tainaks.

  3. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Vooderda 24 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi ja küpseta ahju keskmisel siinil umbes 20 minutit. Koogi servad võiksid olla umbes 2 cm vormi äärest küpsenud, keskosa peaks pehmemaks jääma. Lase koogil vormis maha jahtuda, võid seda enne söömist ka paar tundi külmkapis hoida.

Toorjuustukreem
  1. 200 g maitsestamata toorjuustu
  2. 50 g toasooja võid
  3. 0,5 dl suhkrut
  4. 1 tl vanillisuhkrut
  1. Sega toasoe toorjuust ja pehme või kohevaks seguks, lisa suhkrud ja sega läbi. Määri kreem koogile ja kui kohe ei söö, siis hoia külmkapis.