IMELINE IDEE KÜLALISTELE

Pisi-focaccia’d juustu ja ürdiõliga

Tiina Lebane, 07.02.2025

Vahel tuleb tahtmine siidise pärmitainaga veidi rohkem mängida ning selleks sobib miniformaadis focaccia’te vormimine ja küpsetamine ju õige hästi. Kata kohevad väikesed pätsid riivjuustu ja maitsva ürdiõliga ning paku salati ja supi lisandiks või ahjusoojalt niisama nosimiseks. Saiakesed sobivad hästi ka sügavkülmutamiseks.

Valmistamise aeg
40 minutit + kerkimisaeg + 15 minutit küpsetamiseks
Kogus
12 portsjonit
Koostisosad
  1. 13 g pärmi
  2. 2,5 dl käesooja vett
  3. 6 dl nisujahu
  4. 0,5 dl oliiviõli
  5. 1,5 tl soola
  6. 1 dl riivitud parmesani
Ürdiõli
  1. 0,5 dl oliiviõli
  2. 1 dl hakitud ürte (petersell, murulauk, basiilik vm)
  3. 0,5 tl soola
  1. Murenda pärm kaussi, lisa käesoe vesi ja sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa jahu osade kaupa, vahepeal segades, siis lisa ka õli ja sool ja sõtku tainast 7-8 minutit (käega või lauamikseriga). Tainas on üsna pehme, kuid siiski töödeldav ja tuleb kausi servade küljest lahti. Kata tainakauss toidukilega ja lase tund aega kerkida.

  2. Vahepeal valmista ürdiõli: töötle kõik koostisained nuimikseriga ühtlaseks. Jäta ootele.

  3. Kui tainas on kahekordseks kerkinud, kummuta see jahuga ülepuistatud tööpinnale ja jaga 12 tükiks. Tükid ei pea jääma ühtlaselt ümarad, pigem jälgi, et need oleksid ühesuurused, siis nad ka küpsevad ühtlasemalt. Tõsta tainapalad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata puhta rätiga ja lase veel 30 minutit kerkida.

  4. Torka saiakeste keskele sõrmega süvend ja puista sinna riivjuustu. Küpseta eelsoojendatud ahju keskel 225 kraadi juures umbes 15 minutit. Pärast ahjust võtmist määri peale ürdiõli.