ARMASTUSEGA SULLE! Kolm kirglikku maiust sõbrapäevaks

Ragne Värk, 13.02.2025

Tulekul on sõbrapäev. Millega seda siis veel tähistada kui mitte šokolaadist pakatavate maiustega. Meisterda koos kallitega või valmista toredaks üllatuseks.

Kohupiimakook šokolaadiga

Lihtne ja kodune koogike valmib vähestest koostisosadest. Püsib värskena mitu päeva ja sestap võid selle julgelt enne valmis teha. Säilita kindlasti külmkapis.

Kohupiimakook šokolaadiga
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
70 minutit
Kogus
10 portsjonit
  1. 250 g digestiivküpsiseid
  2. 50 g võid
  3. 300 g piimašokolaadi
  4. 600 g kohupiimapastat
  5. 300 g hapukoort
  6. 3 muna
  1. Purusta küpsised peeneks. Sega sulatatud või kokku küpsisepuruga. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø 23 cm) põhjale. Sulata šokolaaditükid veevannil. Sega kokku ülejäänud ained ja lisa segades juurde sulašokolaad. Vala vormi. Küpseta 170 kraadi juures 50–55 minutit. Lülita ahi välja ja lase suletud ahjuukse taga järelküpseda u 30 minutit. Jahuta enne serveerimist täielikult maha.

  2. Kaunista värskete marjade või toormoosiga.

Šokolaadiruudud

Tummised valgest šokolaadist koogiruudud on tekstuurilt mõnusalt täidlased. Sestap võib neid julgelt nimetada ka valge šokolaadi blondie-koogikesteks.

Šokolaadiruudud
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
10 portsjonit
  1. 300 g pruuni suhkrut
  2. 2 muna
  3. 225 g sulatatud võid
  4. 275 g nisujahu
  5. 100 g hakitud valget šokolaadi
  1. Vahusta suhkur koos munadega heledaks vahuks. Lisa segades juurde või. Seejärel sega hulka nisujahu. Kõige viimasena puista tainasse šokolaad. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (21 × 28 cm) ja küpseta 180 kraadi juures 25–35 minutit.

  2. Lisa tainasse ka röstitud ja hakitud pähkleid.

Tummine šokolaadikreem

Ütlemata põneva magustoidu valmistamisega saab hakkama igaüks. Serveeri sulle sobiva suurusega klaasides, pokaalides või väikestes purkides.

Tummine šokolaadikreem
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
8 portsjonit
  1. 2 dl vahukoort
  2. 100 g tumedat šokolaadi (56%)
  3. 50 ml täispiima
  4. 125 g Kreeka jogurtit
Serveerimiseks:
  1. toormoosi, marju
  1. Kuumuta koor keemiseni, lisa šokolaaditükid ja lase täielikult sulada. Kalla juurde piim ja keeruta lusikaga ühtlaseks. Nirista seda pisut Kreeka jogurtile, sega ühtlaseks. Seejärel vala juurde ülejäänud kooresegu. Jaota meelepärastesse nõudesse ja tõsta külmkappi tahenema. Paku toormoosi ja marjadega.

  2. Valmistamise ajal lisa pisut konjakit või rummi.