IGATI KASULIK ROOG

Spagetid rooskapsapestoga

Pille Enden, 11.02.2025

Rooskapsast saab maheda ja kreemise pesto, mis sobib pastaga imehästi. Pestole annab teravust küüslauk ja pastale riivsaia-tšillipuru. Rooskapsas on rohkem valke kui enamikus aedviljades, lisaks rauda ja A-vitamiini. Sestap on seda köögivilja kasulik tarbida igal moel.

Valmistamise aeg
50 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 350 g spagette
  2. 2 viilu saia
  3. 1 väike punane tšilli
Rooskapsapesto
  1. 250 g rooskapsaid
  2. 50 g mandleid, sarapuu- või Kreeka pähkleid
  3. suur punt (u 25 g ) basiilikut
  4. 40 g kõva juustu + serveerimiseks
  5. 2 küüslauguküünt
  6. 0,5 sidruni mahl ja riivitud koor
  7. 1,25 dl oliiviõli
  8. soola
  9. musta pipart
Valmistamine
  1. Poolita rooskapsad. Keeda soolakas vees üsna pehmeks, umbes 8-10 minutit. Kurna ja lase jahtuda.

  2. Rösti pähklid kuival pannil. Lase jahtuda. Tõsta 2 sl kõrvale.

  3. Töötle rooskapsad, pähklid, basiilikulehed, tükeldatud juust ja küüslauk, sidrunimahl ja  riivitud koor kombainis või saumikseriga peeneks. Lisa vähehaaval 1 dl õli ja surista pastaks. Maitsesta soola ja pipraga.

  4. Keeda spagetid suures kastrulis soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele al dente.

  5. Töötle sai komabinis puruks. Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki. Sega saiaga.

  6. Kuumuta ülejäänud õli pannil ja prae selles saiapuru krõbedaks. Sega hulka kõrvalepandud jämedalt hakitud pähklid.

  7. Kurna pasta, kuid jäta 2 dl keeduvett alles.  Pane pasta tagasi potti, lisa pesto ja nii palju keeduvett, et pasta jääb kreemine. Kuumuta nii kaua kuni roog on läbi kuumenenud.

  8. Jaga spagetid taldrikutesse ja puista peale saiapuru ning riivitud juustu.