HEAD ISU, EESTI! Kodujuustukrõpsud
Pille Enden, 22.02.2025
Neid valgurikkaid krõpse võib küll süümepiinadeta krõbistada. Jah, need ei tule nii krõbedad kui juurviljakrõpsud, aga maitsev suupiste või vahepala ikka. Soovi korral võib juurde valmistada meelepärase dipikastme.

- 300 g kodujuustu
- 0,5 tl jahvatatud paprikat
- 1,5 dl riivitud kõva juustu (nt parmesani)
- 2 tl seesamiseemneid
- 1 tl mooniseemneid
- 1 tl küüslaugupulbrit
- soola
- musta pipart
Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Nõruta kodujuust vedelikust ja maitsesta soola, pipra ning paprikaga.
Sega seesami- ja mooniseemned ning küüslaugupulber.
Tõsta küpsetuspaberile umbes 1 sl kodujuustusegu ja suru võimalikult õhukeseks 4-5 cm ringiks. Puista peale riivitud juust ja seemnesegu.
Küpseta 35-45 minutit või kuni on kuldpruunid ja krõbedad. Võta ahjust ja lase täiesti jahtuda. Soovi korral serveeri meelepärase dipikastmega.