HEAD ISU, EESTI! Hapukapsasalat aedviljade ja pähklitega

Pille Enden, 23.02.2025

Hapukapsas on nüüd, mil vitamiine toidus vähe, ideaalne toiduaine nende vajalike ainete omastamiseks ja oma keha turgutamiseks. Salatisse sobib krõmps ja mitte väga hapu kapsas. Kergeks eineks või eelroaks jagub salatist neljale sööjale, lisandiks aga vähemalt kuuele.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 500 g hapukapsast
  2. 1 keskmine punane sibul
  3. 1 keskmine porgand
  4. 1 keskmine õun
  5. 0,5 punast paprikat
  6. 0,5 dl hakitud tilli
  7. 0,5 dl hakitud peterselli
  8. 3 sl oliiviõli
  9. 1 sl sidrunimahla
  10. 1 tl suhkrut
  11. 0,5 dl Kreeka pähkleid
  12. soola
  13. musta pipart
Valmistamine
  1. Nõruta hapukapsast liigne vedelik. Koori ja haki sibul. Riivi kooritud porgand ja õun jämeda riiviga.

  2. Lõika paprika üsna peeneteks ribadeks. Sega sibul, porgand, õun ja paprika hapukapsa hulka. Sega hulka hakitud ürdid.

  3. Sega õli ja sidrunimahl, klopi hulka suhkur, natuke soola ja pipart. Sega läbi ja lase 15-20 minutit maitsestuda. Puista peale hakitud pähkleid.