HEAD ISU, EESTI! Hapukapsasalat aedviljade ja pähklitega
Pille Enden, 23.02.2025
Hapukapsas on nüüd, mil vitamiine toidus vähe, ideaalne toiduaine nende vajalike ainete omastamiseks ja oma keha turgutamiseks. Salatisse sobib krõmps ja mitte väga hapu kapsas. Kergeks eineks või eelroaks jagub salatist neljale sööjale, lisandiks aga vähemalt kuuele.

- 500 g hapukapsast
- 1 keskmine punane sibul
- 1 keskmine porgand
- 1 keskmine õun
- 0,5 punast paprikat
- 0,5 dl hakitud tilli
- 0,5 dl hakitud peterselli
- 3 sl oliiviõli
- 1 sl sidrunimahla
- 1 tl suhkrut
- 0,5 dl Kreeka pähkleid
- soola
- musta pipart
Nõruta hapukapsast liigne vedelik. Koori ja haki sibul. Riivi kooritud porgand ja õun jämeda riiviga.
Lõika paprika üsna peeneteks ribadeks. Sega sibul, porgand, õun ja paprika hapukapsa hulka. Sega hulka hakitud ürdid.
Sega õli ja sidrunimahl, klopi hulka suhkur, natuke soola ja pipart. Sega läbi ja lase 15-20 minutit maitsestuda. Puista peale hakitud pähkleid.