JAGAMISEKS LOODUD
Pitsakoonused pepperoniga
Pille Enden, 14.02.2025
Lihtsalt valmivad suupisted on peaaegu nagu väikesed pitsad, ainult tainast pole vaja valmistada. Koonuse keeramisel on oluline jälgida,et terav ots oleks tihedalt kokku keeratud, siis ei valgu kaste välja. Pepperoni vorst annab parajalt vürtsi ja soolakust, aga muidugi võib täidisesse panna muidki meelepäraseid pitsaaineid-näiteks sinki või praetud hakkliha.

- 4 suurt tortillat
- 120 g pepperoni viile
- 250 g riivitud mozzarellat
- õli pintseldamiseks
- basiilikulehti
Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika tortillad 4 sektoriks. Keera sektorid rulli ja kinnita tikuga. Võid terava otsa katta küpsetuspaberi või fooliumiga juhuks, kui kaste kipub välja voolama. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile koonuse suu allpool.
Pintselda koonused väljast õliga. Küpseta ahjus12-15 minutit või kuni on pruunistunud ja krõbedad. Lase veidi jahtuda ja eemalda tikud.
- 1,5 purki (a 400 g) kooritud tomateid
- hakitud basiilikulehti
- 0,5 tl kuivatatud punet
- 1 sl õli
- soola
- musta pipart
Nõruta tomatid, eemalda seemned ja seest mahl. See on vajalik, et kaste jääks piisavalt paks. Töötle koos ülejäänud kastme ainetega püreeks. Maitsesta tugevalt.
Tõsta pitsakoonustesse kaste, vorstiviilud ( võid eelnevalt tükeldada) ja mozzarella. Lao kõrgemate äärtega ahjukindlasse nõusse või muffinivormi nii, et need jäävad püsti. Küpseta 200-kraadises ahju 3-5 minutit kuni juust on sulanud ja tortillad kuldpruunid.