TERVE PERE KIIDAB
Koorekastmes seamedaljonid seentega
Pille Enden, 16.02.2025
Seasisefilee valmib kiiresti ja jääb kastmes meeldivalt pehme. Seenehooajal sobivad kastmesse ka muud seened, näiteks puravikud või kukeseened. Kastet võib serveerida riisi, kartulite või kartulipüreega.

- 600 g seasisefileed
- 2 sl õli
- 2 sl võid
- 1 sibul
- 200 g šampinjone
- 2 küüslauguküünt
- 3 dl köögikoort
- 1 sl Dijoni sinepit
- 0,5 tl kuivatatud tüümiani
- soola
- musta pipart
- hakitud peterselli serveerimiseks
Eemalda seafileelt kelmed, lõika filee jämedateks 2,5-3 cm viiludeks.Maitsesta viilud mõlemalt poolt soola ja pipraga.
Kuumuta pannil 1 sl õli ja 2 sl võid.Prae lihatükke mõlemalt poolt 3-4 minutit kuni on kuldpruunid. Tõsta pannilt ära ja kata fooliumiga.
Koori ja haki sibul. Puhasta seened ja lõika viiludeks. Lisa pannile õli ja prae selles sibulat mõõdukal kuumusel 3-4 minutit. Lisa siis seened ja prae kuni need on pehmed. Lisa purustatud küüslauk ja kuumuta läbi.
Kalla pannile koor, lisa sinep ning tüümian. Maitsesta soola ja pipraga. Lase keema tõusta. Tõsta kastmesse tagasi sealihatükid. Lase podiseda 4-5 minutit kuni liha on läbi küpsenud ja kaste paksenenud. Kui kaste on liiga paks, lisa veidi piima. Serveeri meelepärase lisandiga ja puista peale peterselli.