Jumalikud juurviljad: marineeritud porgandid
Ragne Värk, 23.02.2025
Mõnusalt krõmpsud ja maitserohked juurviljad annavad lõuna- või õhtusöögile nii palju vunki juurde. Kasuta ka salatites ühe koostisainena.

Valmistamise aeg
20 minutit + maitsestumisaeg
Kogus
4 portsjonit
- 450 g porgandit
- 4 sl riisiäädikat
- 2 sl vett
- 2 sl pruuni suhkrut
- näpuotsatäit soola
- 5 nelgitera
- 1 kaneelipulk
Koori porgandid ja lõika kartulikoorimisnoaga pikad laastud. Sega säilituskarbis riisiäädikas, vesi, suhkur ja sool. Lisa porgandilaastud, nelgiterad ja kaneelipulk. Sulge kaanega ja raputa korralikult segamini.
Enne söömist lase jahedas maitsestuda vähemalt üks päev.