HEAD ISU, EESTI! Ahjukartulid kilu-kodujuustukastmega
Pille Enden, 22.02.2025
Hea soolakas amps kuumade kartulite ja külma kastmega. Kilu asemel sobib kastmesse ka heeringas. Pidulikumal puhul võib ka veidi kalamarja peale panna. Kartuli maitsestamisel tuleks arvestada, et kaste on üsna soolane.

- 6 väiksemat koorimata kartulit
- 2 sl õli
- 100 g kilusid
- 2 dl hapukoort
- 150 g kodujuustu
- 0,5 punast sibulat
- punt tilli
- 50 g punast kalamarja
- soola
- musta pipart
Kuumuta ahi 200 kraadini. Küüri kartulid hoolega puhtaks ja lõika pooleks.
Sega kartulipoolikud õliga ja lao ahjuplaadile. Maitsesta õige natukese soolaga. Küpseta 35-40 minutit või kuni sisu on pehme, st nuga läheb hõlpsasti sisse.
Puhasta kilud ja haki. Sega hapukoore ja kodujuustuga, lisa hulka hakitud sibul ja till.
Võta kartulid ahjust ja serveeri soojalt koos kodujuustukastme ning soovi korral ka kalamarjaga.