NÄDALA KOOK
Kama-kohupiimakook murakamoosiga
Pille Enden, 22.02.2025
See kamamekiga kohupiimakook ei vaja küpsetamist, vaid taheneb külmkapis. Leivast ja vahvlitest valmistatud põhi jääb kergelt krõmps ja parajalt toekas, murakamoos annab koogile lausa luksusliku maitse. Ained peaksid valmistamist alustades olema toasoojad.

- 120 g musta leiba
- 100 g kakao-, kaneeli vm täidisega vahvleid
- 80 g võid
- Õli vormi määrimiseks
Purusta leib kombainis. Rösti kuival pannil kuni leib hakkab tahenema, aga mitte liiga kõvaks.
Purusta tükeldatud vahvlid kombainis ühtlaseks peeneks puruks.Sega hulka jahtunud leib ja sulatatud või.
Suru 20 cm küpsetuspaberiga kaetud ja õliga määritud vormi põhja. Pane täidise valmimise ajaks külmkappi.
- 5 želatiinilehte
- 300 g kohupiimapastat
- 1 dl suhkrut
- 5 sl kamajahu
- 2 tl vanillisuhkrut
- 2 dl vahukoort
- 3 sl sidrunimahla
- 300 g murakamoosi
- marmelaade kaunistamiseks
Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku. Sega kohupiimapasta hulka suhkur, kamajahu ja vanillisuhkur.Vahusta koor.
Kuumuta sidrunimahl ja sulata selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Nirista kohupiima hulka ja sega hästi läbi.Sega hulka vahustatud koor.
Tõsta pool kohupiimamassist vormi. Tõsta törtsudena lusikaga peale pool moosist. Soovi korral aja ühtlaselt laiale. Tõsta peale ülejäänud täidis. Pane vähemalt 4 tunniks, aga parem kui üle öö, tahenema.
Võta kook vormist ja tõsta serveerimisalusele. Määri peale ülejäänud moos ja kaunista marmelaadidega.