TERVISLIK MAGUSAISU LEEVENDAJA

Mandlipallid kookose ja kaerahelvestega

Pille Enden, 23.02.2025

Üks väike pallike võib edukalt leevendada magusaisu. Pealegi koosneb see üsnagi tervisesõbralikest koostisosadest. Šokolaadine pall on ka kohvilauale mõnus amps. Kas kas katta pallikesed tumeda, mõru või piimašokolaadiga, jääb juba tegija otsustada.  Kaerahelbed võiksid olla pigem peenemad.

Valmistamise aeg
35 minutit + 30 minutit külmkapis
Koostisosad
  1. 2 dl kaerahelbeid
  2. 1,5 dl kookoshelbeid
  3. 0,75 dl suhkrut
  4. 150 g mandlimassi
  5. 120 g pehmet võid
  6. 2 sl rummi või brändit, soovi korral
Kaunistuseks
  1. 200 g šokolaadi
  2. 2 sl kookoshelbeid
  1. Sega kaera-ja kookoshelbed ning suhkur. Riivi või näpi juurde mandlimass. Lisa pehme või ja töötle kõik ühtlaseks massiks. Soovi korral maitsesta rummi või brändiga.

  2. Vormi massist väikesed 1-1,5 cm pallid, lao alusele ja pane 30 minutiks külmkappi.

  3. Sulata tükeldatud šokolaad kuumaveevannil. Kasta pallid, näiteks 2 kahvli abil, šokolaadi ja aseta restile või paberile. Puista kaunistuseks peale kookoshelbeid ja lase tahkuda.

  4. 30 tk