Maasikatega šokolaadikook naistepäevaks
Merilin Siimpoeg, 06.03.2025
Naised armastavad magusat! Meeldivalt vähe aega nõudvas koogis kohtuvad magus piimašokolaad, küpsised ja hapud marjad. Sarnaneb see veidi kuulsale kirju koera koogile.

Võite läheneda loominguliselt ja teha asendusi vastavalt sellele, mis kapis olemas on. Sobib nii naistepäevaks kui ka igaks muuks mistahes eriliseks hetkeks.
Šokolaadi-küpsisekook
12 viilu
225 g Digestive küpsiseid
50 g kaerahelbeid
20 g külmkuivatatud maasikaid
35 g kuivatatud jõhvikaid
20 g kookoshelbeid
25 g kakaod
0,75 tl soola
200 g piimašokolaadi
80 g võid
100 g kondenspiima
60 g hapukoort
Kate:
100 g piimašokolaadi
75 ml kohvikoort
külmkuivatatud maasikatükke
Vooderdage 18 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Purustage köögikombainis küpsised ja kaerahelbed. Küpsise-kaerahelbesegu ei pea minema täiesti peeneks puruks, laske ka mõnel suuremal tükil sisse jääda.
Valage küpsisesegu suurde kaussi. Lisage külmkuivatatud maasikad, jõhvikad, kookoshelbed, kakao ja sool. Hakkige 100 g piimašokolaadi väiksemateks tükkideks ja lisage ka need. Segage läbi. Tükeldage järele jäänud 100 g šokolaadi ja sulatage vesivannil. Sulatage ka või. Lisage koogisegule sulanud šokolaad, sulanud või, kondenspiim ja hapukoor. Segage kõik korralikult läbi. Suruge koogivormi ja siluge ühtlaseks.
Katte jaoks tükeldage šokolaad. Kuumutage koor väikeses potis keemiseni ja tõstke kuumalt pliidilt eemale. Lisage šokolaaditükid ja segage, kuni šokolaad on sulanud. Valage segu koogi katteks ja laske vähemalt 3–4 tundi külmkapis taheneda. Kaunistage külmkuivatatud maasikatükkidega.
Tähtis on sisu, mitte vorm!
Koogi võite valmistada ka suuremasse vormi, sel juhul tuleb see madalam.