Maasikatega šokolaadikook naistepäevaks

Merilin Siimpoeg, 06.03.2025

Naised armastavad magusat! Meeldivalt vähe aega nõudvas koogis kohtuvad magus piimašokolaad, küpsised ja hapud marjad. Sarnaneb see veidi kuulsale kirju koera koogile.

Võite läheneda loominguliselt ja teha asendusi vastavalt sellele, mis kapis olemas on. Sobib nii naistepäevaks kui ka igaks muuks mistahes eriliseks hetkeks.

Šokolaadi-küpsisekook

12 viilu

225 g Digestive küpsiseid

50 g kaerahelbeid

20 g külmkuivatatud maasikaid

35 g kuivatatud jõhvikaid

20 g kookoshelbeid

25 g kakaod

0,75 tl soola

200 g piimašokolaadi

80 g võid

100 g kondenspiima

60 g hapukoort

Kate:

100 g piimašokolaadi

75 ml kohvikoort

külmkuivatatud maasikatükke

Vooderdage 18 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Purustage köögikombainis küpsised ja kaerahelbed. Küpsise-kaerahelbesegu ei pea minema täiesti peeneks puruks, laske ka mõnel suuremal tükil sisse jääda.

Valage küpsisesegu suurde kaussi. Lisage külmkuivatatud maasikad, jõhvikad, kookoshelbed, kakao ja sool. Hakkige 100 g piimašokolaadi väiksemateks tükkideks ja lisage ka need. Segage läbi. Tükeldage järele jäänud 100 g šokolaadi ja sulatage vesivannil. Sulatage ka või. Lisage koogisegule sulanud šokolaad, sulanud või, kondenspiim ja hapukoor. Segage kõik korralikult läbi. Suruge koogivormi ja siluge ühtlaseks.

Katte jaoks tükeldage šokolaad. Kuumutage koor väikeses potis keemiseni ja tõstke kuumalt pliidilt eemale. Lisage šokolaaditükid ja segage, kuni šokolaad on sulanud. Valage segu koogi katteks ja laske vähemalt 3–4 tundi külmkapis taheneda. Kaunistage külmkuivatatud maasikatükkidega.

Tähtis on sisu, mitte vorm! 

Koogi võite valmistada ka suuremasse vormi, sel juhul tuleb see madalam.