TAIMNE TEISIPÄEV
Soojendav hernesupp suitsuse tofuga
Taimne Teisipäev, 25.02.2025
Varsti on vastlapäev käes ning sel puhul jagame juba varakult sinuga nostalgilise mekiga kollastest hernestest valmistatud supi retsepti. Suitsuse meki annab supile suitsupaprika ja krõbe marineeritud tofu.

- 1 suur sibul
- 3 porgandit
- 3 küüslauguküünt
- 1 tl soola
- 2 tl sojakastet
- 0,75 tl musta pipart
- 1 tl kuivatatud pune
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 2 tl suitsupaprikat
- 450 g kuivatatud poolitatud kollaseid herneid
- 6 tassi köögiviljapuljongit
- 6 oksa värsket tüümiani
- 2 loorberilehte
- 1 spl oliiviõli
Prae suures potis õlis hakitud sibul ja porgandid, kuni sibul on muutunud klaasjaks (3-4 minutit).
Lisa hakitud küüslauk, sojakaste ja sool ning kuumuta veel 2 minutit.
Sega tüümian, pune, suitsupaprika ja pipar köögiviljade juurde, pane potti ka loputatud herned, loorberilehed ja värske tüümian.
Lisa puljong, lase supil keema tõusta ning seejärel alanda kuumust, et see vaid kergelt podiseks. Aeg-ajalt sega suppi, et midagi poti põhja kinni ei jääks. Keeda kaanega kaetult umbes 1 tund, kuni herned on pehmed.
- 250 g kõva tofut
- 4 sl heledat sojakastet
- 1 sl riisiäädikat
- 3 tilka suitsuekstrakti (või 1 sl suitsupaprikat)
- 2 sl agaavisiirupit
- 2 sl oliiviõli (1 sl marinaadiks + 1 sl praadimiseks)
Lõika tofu 1 cm paksusteks viiludeks ja kuivata need üleliigsest vedelikust majapidamispaberiga kergelt peale vajutades.
Lõika viilud väiksemateks kuubikuteks või ribadeks, sega kokku marinaad ning lase toful selles vähemalt 1 tund marineerida.
Prae kuubikud 1 sl õlis krõbedaks ja serveeri supiga.