HEAD ISU VASTLAPÄEVAKS! Läätsesupp köögiviljadega
Tiina Lebane, 04.03.2025
Lihtne supp valmib kiiresti ja maitseb kogu perele. Seened teevad köögiviljasegu tummisemaks ning supi toitvamaks. Lihaga versiooni jaoks kasuta paprika ja seente asemel umbes 400 g kana- või kalkunihakkliha.

- 2,5 dl punaseid läätsi
- 250 g maguspaprikat
- 1 karp (u 230 g) šampinjone
- 1 sibul
- 2 sl õli
- 0,5 tl tšillipulbrit
- 0,5 tl jahvatatud pipart
- 1 tl karripulbrit
- 1 tl kuivatatud piparmünti
- 1 tl soola
- 8 dl vett
- 1 purk (400 g) kookospiima
- peterselli
Loputa läätsi paar korda külma vee all ja jäta külma vee sisse likku.
Poolita ja puhasta paprikad ning haki väikesteks tükikesteks. Haki samamoodi ka seened. Koori sibul, haki peeneks ja kuumuta poti põhjas õlis paar minutit. Lisa paprika- ja seenetükid ning kuumuta mõni minut, kuni näed, et vedelikku hakkab eralduma. Lisa maitseained (v.a sool) ja sega hästi läbi. Lisa vesi ja kookospiim. Kuumuta supp keemiseni, siis lisa loputatud ja nõrutatud läätsed ning maitsesta soolaga. Hauta suppi tasasel tulel umbes 10 minutit või kuni läätsed on peaaegu puruks keenud.
Serveerides puista peale hakitud peterselli või muud käepärast ürti.