HEAD ISU VASTLAPÄEVAKS! Läätsesupp köögiviljadega

Tiina Lebane, 04.03.2025

Lihtne supp valmib kiiresti ja maitseb kogu perele. Seened teevad köögiviljasegu tummisemaks ning supi toitvamaks. Lihaga versiooni jaoks kasuta paprika ja seente asemel umbes 400 g kana- või kalkunihakkliha.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 2,5 dl punaseid läätsi
  2. 250 g maguspaprikat
  3. 1 karp (u 230 g) šampinjone
  4. 1 sibul
  5. 2 sl õli
  6. 0,5 tl tšillipulbrit
  7. 0,5 tl jahvatatud pipart
  8. 1 tl karripulbrit
  9. 1 tl kuivatatud piparmünti
  10. 1 tl soola
  11. 8 dl vett
  12. 1 purk (400 g) kookospiima
  13. peterselli
Valmistamine
  1. Loputa läätsi paar korda külma vee all ja jäta külma vee sisse likku.

  2. Poolita ja puhasta paprikad ning haki väikesteks tükikesteks. Haki samamoodi ka seened. Koori sibul, haki peeneks ja kuumuta poti põhjas õlis paar minutit. Lisa paprika- ja seenetükid ning kuumuta mõni minut, kuni näed, et vedelikku hakkab eralduma. Lisa maitseained (v.a sool) ja sega hästi läbi. Lisa vesi ja kookospiim. Kuumuta supp keemiseni, siis lisa loputatud ja nõrutatud läätsed ning maitsesta soolaga. Hauta suppi tasasel tulel umbes 10 minutit või kuni läätsed on peaaegu puruks keenud.

  3. Serveerides puista peale hakitud peterselli või muud käepärast ürti.