NII VITAMIINIRIKAS! Hautatud kaalikas estragoni ja võiga

Tiina Lebane, 25.03.2025

Kaalikas jääb tihtilugu menüüst välja, sest seda peetakse mõruks. Ometi on kaalikas erakordselt suure C-vitamiini sisaldusega, kusjuures vitamiinid ja mineraalained säilivad üle talve kõige paremini just kaalikas. Selle teadmisega varustatult ning või ja paari maitseainega saad kaalika võluda imeliseks roaks. Söö niisama hea juustu-singileiva juurde või paku lisandiks mõne kala- või lihatoidu kõrvale.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 650 g kaalikat
  2. 1 tl soola
  3. 25 g võid
  4. 1 tl kuivatatud estragoni
  5. 1 sl heledat toidusiirupit või mett
  6. soolahelbeid
Valmistamine
  1. Koori kaalikad ja tükelda suupärasteks kuubikuteks. Tõsta potti ja kalla peale nii palju külma vett, et kaalikad on enam-vähem kaetud. Kuumuta keema ja keeda madalal kuumusel umbes 8 minutit, kuni tükid on pehmenenud. Lisa keeduvee hulka ka soola.

  2. Kui kaalikas on parajalt küps, kalla keeduvesi ära. Lisa potti võikuubikud, estragon ja toidusiirup, sega hoolikalt läbi ja lase 8-10 minutit kaane all maitsestuda. Enne söömist võid peale puistata natuke soolahelbeid. Söö soojalt, aga maitseb hästi ka jahtunult.