LISANDIKS PRAELE VÕI RÖSTSAIALE
Selleri-porgandi toorsalat
Tiina Lebane, 24.03.2025
Maitsvas toorsalatis täiendab magus porgand selleri pähklist maitset. Salatikastmesse sega aga heledat moosi – õuna-, aprikoosi- või seda, mis just parasjagu kodus olemas. Moos ja sinep muidu tavapärases õlikastmes annab salatile tuntavalt ümarama maitse. Salat sobib praelisandiks, aga ka näiteks juustusaiaga söömiseks.

- 300 g porgandit (3 keskmist)
- 400 g varssellerit (3-4 vart)
- 1 väike tšilli
- 1 sl õunasiidriäädikat
- 1 sl heledat moosi (õuna, aprikoosi vm)
- 1 tl sinepit
- 0,5 tl soola
- 4 sl oliiviõli
Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Lõika sellerivarred väikesteks tükikesteks. Puhasta tšilli seemnetest ja haki peeneks. Sega salatiained läbi.
Sega kokku kastmeained, vala salatile ja sega hoolikalt läbi. Kui on aega, hoia salatit enne söömist umbes 20 minutit külmkapis.