NÄDALA MAIUS
Koorene greibitarretis
Tiina Lebane, 22.03.2025
Itaaliast pärit magustoit panna cotta on ühteaegu lihtne ja maitsev. Siin on see tehtud traditsiooniliselt vahukoorest, ent maitsestatud greibimahlaga ning see tõmbab koorese maitse mõnusalt mõruks ja värskeks. Serveeri näiteks vahvates väikestes purkides ning pane kaunistuseks – ja lisamaitseks – peale fileeritud greibilõike, hakitud pistaatsiaid ja vanillisuhkruga vahustatud koort. Kui soovid magustoidule veel roosamat jumet, lisa veidi punast toiduvärvi.

- 2 želatiinilehte
- 1 sl riivitud greibikoort
- 2 dl greibimahla (värskelt pressitud)
- 4 dl vahukoort
- 1 dl suhkrut
- punast toiduvärvi, soovi korral
- 1 dl vahukoort
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 punane greip
- pistaatsiapähkleid
Pane želatiinilehed külma vee sisse likku. Tõsta riivitud greibikoor ja greibimahl potti, lisa vahukoor ja suhkur. Kuumuta segu keemiseni. Võta pott tulelt ja sega hulka kuivaks pigistatud želatiinilehed. Lase segul 10 minutit jahtuda. Kui soovid, tõsta värvi natukese punase toiduvärvi lisamisega.
Jaga segu pokaalidesse või purkidesse, lase maha jahtuda ja tõsta külmkappi tarduma vähemalt 6 tunniks.
Enne serveerimist vahusta koor vanillisuhkruga, fileeri greibi viljaliha ja haki peeneks mõned pistaatsiad. Aseta igale portsjonile kooretups, mõned greibitükid ja puista peale pistaatsiahaket.