HEAD ISU ARGIPÄEVAKS

Gratineeritud hakkliha-juustukaste spagetipesadega

Tiina Lebane, 27.02.2025

Spagetid, hakkliha ja juust – see on perelõunaks kindel kooslus. Hea roog ka järgmisel päeval tööle kaasa võtta, kui seda peaks alles jääma. Spagetipesad kastme sees annavad roale teistmoodi lustaka väljanägemise. Kui sa ei leia aega pesade tegemisega jännata, siis sega spagetid lihtsalt kastme sisse ja vala juustukaste peale.

Valmistamise aeg
40 minutit + 10 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 300 g spagette või lintnuudleid
  2. soola
  3. 1 sl oliiviõli
  1. Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees vastavalt pakil olevale juhendile. Vala keeduvesi ära ja sega spagetid oliiviõliga läbi. Jäta potti kaane alla ootele.

Hakklihakaste
  1. 1 sibul
  2. 3 küüslauguküünt
  3. 2 keskmist porgandit (u 200 g)
  4. 500 g segahakkliha
  5. 2 sl tomatipastat
  6. 1 sl palsamiäädikat
  7. 1 purk (u 500 g) ürtidega pastakastet
  8. 2 dl kuuma vett
  9. 2 tl kuivatatud basiilikut
  10. pipart
  1. Koori ja haki sibul ja küüslauk peeneks. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Prae hakkliha poti põhjas läbi, lisa köögiviljad ning prae veel 2-3 minutit. Lisa tomatipüree, palsamiäädikas, pastakaste, kuum vesi ja kuivatatud basiilik. Lase kastmel kaane alla tasasel kuumusel podiseda 7-8 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.

Juustukaste
  1. 1 dl hapukoort
  2. 1 dl piima
  3. 50 g riivitud parmesani
  4. värsket basiilikut
Valmistamine
  1. Sega kokku juustukastme ained.

  2. Vala hakklihakaste ahjuvormi põhja. Keeruta spagetid kahvli abiga rullideks ja tõsta kastme peale, surudes neid kergelt kastme sisse. Tõsta juustukaste lusikaga spagetipesade peale ja lase laiali valguda. Gratineeri rooga ahju ülemises kolmandikus 200 kraadi juures umbes 10 minutit või kuni pastapesade tipud hakkavad värvi võtma.

  3. Serveerides puista peale värsket basiilikut ja paku juurde meelepärast salatit.