TÕELINE ŠEMPIONITE EINE

Kaerahelbepuder peekoni ja parmesaniga

Tiina Lebane, 21.02.2025

Kaerahelbepuder saab veel maitsvam ja toitvam, kui lisad portsjonile riivitud parmesani, krõbedat peekonit ja toore munakollase. Puhkepäeval, mil hommik algab hiljem kui argipäeval, hoiab see mõnus hommikusöök kõhu kaua täis. Peekonit praadides lisa pannile veidi suhkrut, see teeb maitse mõnusalt ümaraks.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
2 portsjonit
Koostisosad
  1. 4 dl piima
  2. 2 dl täisterakaerahelbeid
  3. 1 dl riivitud parmesani
  4. soola maitse järgi
Peale
  1. 1 pk (140 g) toorsuitsupeekoni kuubikuid
  2. 1 tl suhkrut
  3. 1 munakollast
  4. 2 tl musti seesamiseemneid või hakitud pistaatsiapähkleid
Valmistamine
  1. Kuumuta piim potis keemiseni, vispelda hulka kaerahelbed. Alanda kuumust ja lase pudrul kaane all pehmeks haududa, umbes 15 minutit.

  2. Vahepeal prae peekonikuubikud koos suhkruga krõbedaks.

  3. Maitsesta puder soolaga ja sega hulka 2/3 riivitud parmesanist. Jaga puder taldrikutesse ja tõsta mõlema portsjoni peale üks munakollane. Tõsta peale peekonitükke, ülejäänud riivitud parmesan ja seesamiseemneid või pistaatsiaid. Enne kui sööma hakkad, keeruta lusikaga lisandid pudru sisse.