VEIDI TERAVUST
Udon-nuudlid ja ingverikana
Tiina Lebane, 03.03.2025
See maitsev nuudli-kanaroog on hõrgult küüslaugune. Aasialikku pikantsust − ja kaunist roosat värvi! – lisab marineeritud ingver, värskust Hiina kapsas ja krõmpsu hakitud soolapähklid. Udon-nuudlid on Jaapani köögist pärit üsna paksud nisujahunuudlid, nende asemel võid kasutada ka munanuudleid.

- 1 dl marineeritud ingverit
- 0,5 dl hakitud soolamandleid või maapähkleid
- 1 tšilli, suurem
- 300 g Hiina kapsast
- 500 g kanafileed
- õli praadimiseks
- 4 küüslauguküünt
- 1 tl soola
- 1 sl riisi- või valget veiniäädikat
- 200 g udon-nuudleid
Nõruta ingverilaastud ja haki väiksemaks, haki pähklid jämedalt. Lõika tšilli õhukesteks viiludeks. Tõsta ingver, pähklid ja tšilli suuremasse kaussi, kuhu hiljem lisad ka ülejäänud koostisained.
Haki Hiina kapsas suuremateks tükkideks eraldi kaussi.
Lõika kanafileed paarisentimeetristeks tükkideks. Kuumuta pannil õli ja prae kanatükke umbes 10 minutit, kuni need on läbi küpsenud ja pealt pruunikad. Puista peale 1 tl soola. Tõsta pott tulelt. Koori küüslaugud, suru läbi pressi ja sega kanatükkide hulka. Hoia kanatükke kaane all soojas paar minutit, siis tõsta kaussi ingveri, pähklite ja tšilli juurde. Lisa äädikas ja sega läbi.
Keeda pehmeks udon-nuudlid (jälgi juhendit pakil). Samal ajal lisa pannile, kus kana praadisid, pisut õli, vala pannile ka Hiina kapsa tükid ja kuumuta segades umbes 3 minutit, kuni kapsas on veidi pehmenenud. Tõsta serveerimiskaussi ka nõrutatud nuudlid ja kapsatükid ning söö kohe.