KOLM MÕNUSAT RETSEPTI: magus naistepäev
Ragne Värk, 08.03.2025
Millegi heaga võid end aeg-ajalt ikka premeerida, kuid kõigile naistele pühendatud päeval on enda hellitamine lausa kohustuslik.

Peedi-šokolaadimuffinid
Peet ja šokolaad teevad hõrkudes küpsetistes suurepärast koostööd ilma, et juurviljamaitse liialt esile tõuseks.

- 200 g tumedat šokolaadi
- 2 muna
- 2 dl suhkrut
- 4 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
- 0,5 tl soodat
- 1 dl õli
- 1 dl hapukoort
- 200 g toorest riivitud peeti
- 150 g toasooja toorjuustu
- 1 sl hapukoort
- 1–2 tl suhkrut
- u 50 g Daimi šokolaadi
Sulata šokolaaditükid veevannil ja sega ühtlaseks. Vahusta korralikult munad ja suhkur. Sega kuivained omavahel, lisa õli, hapukoor, sulatatud šokolaad ja seejärel riivitud peet. Kõige viimasena sega sisse munavaht.
Määri muffinivormi augud võiga. Täida iga auk umbes kolmveerandi osas tainaga. Küpseta 175 kraadi juures 25 minutit.
Mikserda toorjuust, hapukoor ja suhkur ühtlaseks kreemiks. Haki peeneks Daimi šokolaad. Lase muffinitel jahtuda ja kata siis õhukese toorjuustuglasuuriga. Raputa peale Daimi šokolaadipuru.
Tänu peedile säilivad muffinid kauem värskena!
Kook sulatatud juustuga
Erinevalt toorjuustukookidest kasutatakse siin ka sulatatud juustu, mis annab meeldivalt mõnusa kiiksu.

- 300 g muretainast
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1,5 dl suhkrut
- 2 sl kartulitärklist
- 200 g sulatatud naturaalset Merevaiku
- 200 g toasooja toorjuustu
- 4 muna
- 1 sidruni riivitud koort
- 1 sl sidrunist pressitud mahla
- 100 g hapukoort
- 1–2 tl tuhksuhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Suru tainas koogivormi (Ø 22 cm või kandiline 21 × 18 cm) põhjale. Täidiseks sega omavahel suhkrud ja kartulitärklis. Lisa sulatatud juust ja toorjuust. Keeruta lusikat korralikult. Kõige lõpuks lisa ükshaaval munad, kuid sega iga muna lisamise järel. Lisa maitseks sidrunikoort ja -mahla. Vala täidis vormi ja küpseta 175 kraadi juures 45–55 minutit või seni, kuni kook on pealt kuldne. Katteks maitsesta hapukoor suhkrutega ja laota jahtunud koogile.
Kui paned ka koogi äärtele muretainast, vajad seda rohkem (400 g).
Mango-kohupiimavaht
Lihtsas kohupiimamaiuses mõjub kuldkollane mangopüree kui killuke päikest.

- 300 g kohupiimapastat
- 150 g Kreeka jogurtit
- 1 apelsini riivitud koort
- 1 tl vanillisuhkrut
- 2–3 sl suhkrut
- 2 dl vahukoort
- 4–6 sl mangopüreed
Sega kokku kohupiim, jogurt, apelsinikoor, vanillisuhkur ja suhkur. Viimast pane juurde vastavalt maitse-eelistustele. Aja koor tugevalt vahtu ja sega ettevaatlikult kohupiimasegule. Jaota klaasidesse ja keeruta juurde mangopüree. Kaunista, kuis hing ihkab, ja võta kohe esimene lusikatäis.
Paku erinevatest klaaspokaalidest, -purkidest, -kausikestest.