NII HEAD! Krõbekana takod
Tiina Lebane, 16.03.2025
Takod on paljude lemmikud. Krõbekana võib valmistada nii fileest kui kintsulihast, viimasel juhul jääb see aga oluliselt mahlasem. Kanapulgad võib varem valmis teha, kasvõi eelmisel päeval, ja külmkappi ootele jätta. Täidist saab soovi korral täiendada avokaado, porgandi, rohelise sibula või jalopenoga.

- 400 g naha ja luudeta kana kintsuliha
- 1 tl Cayenne`i pipart
- 2 tl jahvatatud paprikat
- 1 tl küüslaugupulbrit
- 0,5 tl soola
- 2 sl nisujahu
- 1 muna
- 2 dl pankot
- Õli praadimiseks
- 4 sl majoneesi
- 2 sl hapukoort
- 2 tl sriracha kastet
- soola
- 1 punane sibul
- 1 tl veiniäädikat
- 1 tl suhkrut
- 4 tortillat
- 4 sl majoneesi
- 0,25 jääsalatist
- 100 g kirsstomateid
- 100 g riivitud juustu
Lõika sibul õhukesteks ratasteks, kalla peale 1 tl veiniäädikat, 1 tl suhkrut ja veidi kuuma vett. Jäta maitsestuma kuni valmistad ülejäänud ained.
Lõika kanaliha 1 cm jämedusteks ribadeks. Sega kausis paprika, Cayenne`i pipra, küüslaugupulbri, soola ja jahuga. Löö kaussi muna ja sega hästi läbi.
Puista taldrikule panko või riivai ja kasta kanaribad igast küljest purusse.
Kuumuta suurel pannil keskmisel kuumusel õli. Prae kanakangid selles igast küljest pruuniks ja krõbedaks.
Sega väikeses kausis kokku majonees, hapukoor ja sriracha kaste. Maitsesta soolaga. Pane serveerimiseni külma. Lõika jääsalat ribadeks, tomatid pooleks või neljaks.
Serveerimiseks soojenda tortillasid kuumal kuival pannil või 125 kraadises ahjus. Määri peale majoneesi ja keera soojalt pooleks. Aseta iga tortillale salatit, tomatit, krõbedad kanatükid ja riivjuustu. Nirista peale kastet ja serveeri kohe.